Meneer Macaroni gaat picknicken

Leopold publiceert een nooit eerder verschenen prentenboek van Max Velthuijs adhv originele illustraties van de meester-tekenaar die men in het archief in het Letterkundig Museum teruggevonden heeft. Jocelyn Wild reconstrueerde het verhaal en schreef de tekst.
Meneer Macaroni heeft vandaag geen zin in uitvinden en wil gaan picknicken. Tot grote vreugde van zijn vrienden, de dieren: Uil, Olifant, de Krokodil-tweeling, Zebra, Kat en Schildpad. Eerst hapert de auto, maar Zebra krijgt hem aan de praat. Het eerste plekje, de rivier, vindt Kat maar niks. De tweede plek, de zandvlakte, is te warm voor Olifant. De derde plek, het bos met het beekje is ideaal voor iedereen! Maar dan begint het te regenen. Op de vlucht voor de regen ontdekken ze een groot paleis. De jarige koning is net vandaag jarig en wilde een feestje geven, maar alle gasten hebben waterpokken. Komt dat goed uit…
Zoals we van Max Velthuijs gewend zijn, is ook dit verhaal eenvoudig en schetst het een warme vriendschapsband tussen de dieren. Je volgt hen chronologisch doorheen de dag vol tegenslagen met aan het einde een gelukkige afloop. Je mist echter wel de originele, snedige pen van de meester. De kleurrijke illustraties zijn vrolijk en meer dan herkenbaar. Zij komen op de grote pagina’s goed tot hun recht.

Eric Vanthillo - juli 2015

Zoek op bib.be

Auteur
Jocelyn Wild

Illustrator
Max Velthuijs   

Uitgeverij
Leopold   


Jaartal
2015

ISBN
9789025868130

Aantal pagina's
26

Prijs
€14,99