Meneer Kabouter

Coverafbeelding van: Meneer Kabouter

Trefwoord(en)
kabouters
heksen
boos

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

Meneer Kabouter wil geen goeiedag zeggen tegen de lezers. Hij wil niet vertellen waar hij naartoe gaat en de lezer mag niet mee. Hij is niet aardig tegen de lezers. Ook niet tegen de kikkers die hij wegjaagt wanneer hij wil gaan vissen. Wanneer een egel hem vraagt om even te helpen omdat er een appel vastzit op zijn stekels, jaagt hij de egel weg. Maar een heks die in de buurt is wil de egel wel helpen. Daarna vraagt ze vriendelijk aan de kabouter om niet in haar vijver te vissen. Maar de kabouter blijft nee zeggen en boos zijn, waarop de heks hem betovert. Meneer Kabouter is in steen veranderd. En de heks heeft geen plannen om hem weer terug te toveren. Integendeel…

Meneer Kabouter is een boze kabouter, hij beantwoordt helemaal niet aan het beeld dat iedereen heeft van de lieve, vriendelijke kabouters. Dat maakt hem als personage onmiddellijk heel interessant. Net als de tekst, die eigenlijk een dialoog is tussen de auteur en de kabouter. De auteur stelt vragen en de kabouter zegt steeds ‘Nee’. Waardoor het misloopt wanneer hij de heks tegenkomt.
De tekeningen zijn speels en beperken zich tot de essentiële elementen in dit verhaal. Het geheel is grappig en origineel. Het bezorgt je in ieder geval een nieuwe kijk op het ontstaan van tuinkabouters.

Mik Ghys - december 2019

Zoek op bib.be

Auteur
Fred Blunt   

Illustrator
Fred Blunt   

Uitgeverij
Paolo


Jaartal
2019

ISBN
9789492600196

Aantal pagina's
30

Prijs
€14,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Gnome

Vertaler(s)
Lourens Van Veluw