Meneer Jules of het einde van alles

aanrader Coverafbeelding van: Meneer Jules of het einde van alles

Trefwoord(en)
stad
chaos
gezin
filosoferen

Genre
leesboek

Vanaf
10 jaar

Op een avond meldt een nieuwslezer dat er geen morgen meer zal zijn. Dat dit het einde van alles is. In de hele stad heerst er nadien chaos. Behalve in het straatje van Meneer Jules. De negenjarige Jonathan gaat zijn huis uit en vraagt zich af wat er bijzonder is aan het huisje van Meneer Jules. Jonathan weet wat hij wil doen. En hij ontdekt er iets heel bijzonders.

Dit verhaal neemt de lezer mee op een vreemde tocht. Het verhaal wordt door de auteur verteld vanuit het standpunt van Jonathan. In een eenvoudige taal maar met talrijke, erg mooie beelden verwoordt de auteur hoe Jonathan de stad waarin hij woont, ervaart. Hoe de chaos om hem heen raast, hoe hij ontdekt wat er moet gebeuren om het tij te keren. Het verhaal gaat over hoop en wanhoop, over vergeten idealen, over niet verwezenlijkte dromen, over niet uitgevoerde beloftes, over uitgestelde voornemens en nog veel meer. Zonder echter in zwaarmoedigheid te vervallen, net omdat het verhaal door de ogen van Jonathan wordt verteld.
Het is een heel gevoelig verhaal, eerder filosofisch maar erg inleefbaar. De lezer wordt helemaal ingenomen door de oprechtheid van Jonathan.
De vele zwart-wit illustraties vullen het verhaal perfect aan.
Een sterke aanrader!

Pol Van Damme - juli 2017

Zoek op bib.be

Auteur
Herman van de Wijdeven

Uitgeverij
Querido   


Jaartal
2017

ISBN
9789045119076

Aantal pagina's
166

Prijs
€15,99