Meneer Hummeling zoekt een vrouw

Coverafbeelding van: Meneer Hummeling zoekt een vrouw

Trefwoord(en)
relaties
zoeken

Genre
prentenboek

Vanaf
5 jaar

Dit prentenverhaal, bevolkt door allemaal dieren (want dieren zijn precies als mensen…), is aandoenlijk herkenbaar voor vooral volwassenen. Terwijl kinderen er op een andere manier van genieten.
Meneer Hummeling, een goeiige walrus met een roze ruitjesjas, deftige bolhoed en elegante puntschoenen, begreep niet waarom hij geen vrouw had. Want zijn neus zat toch perfect in het midden van zijn gezicht? Terwijl iedereen rondom hem een vrouw leek te hebben. Zijn buurman Rufus, de olifant met knobbels op zijn neus, had buurvrouw Lies. Zijn vriend Driekus, het nijlpaard die het liefst bloemetjes droeg, had zijn vriendin Lot. Zij helpen hem zoeken. Op het plein (want daar zitten soms vrouwen die een man zoeken) en op de bus (waar zijn broer Kazimir zijn Lieselotje ooit vond), tot hij zijn jas vergeet en zijn nieuwe buurvrouw deze terugbrengt…

Akveld schreef dit sprankelende verhaal met weinige maar juiste woorden die zich mooi laten voorlezen. Smit tekende erop los. Zij verbeeldt een kleurrijke wereld vol humor waarin allerlei gewone en exotische dieren vredig naast elkaar leven als mensen. Mooi hoe je op de prenten merkt wat meneer Hummeling zelf niet ziet. Zoals bv. de verhuis van de nieuwe buurvrouw. Zo weet je als kijker/lezer meer dan hij en hoop je op een goede afloop. Een toonbeeld van hoe prenten en tekst elkaar kunnen versterken tot een verhaal dat je inpalmt en waarnaar je met plezier terugkeert.

Eric Vanthillo - april 2018

Auteur
Joukje Akveld

Illustrator
Noëlle Smit

Uitgeverij
Hoogland & Van Klaveren   


Jaartal
2017

ISBN
9789089672506

Aantal pagina's
30

Prijs
€14,50