Meneer Beer heeft honger

Coverafbeelding van: Meneer Beer heeft honger

Trefwoord(en)
eten
smaken
woordenschat
kartonboek

Genre
prentenboek

Vanaf
3 jaar

Wanneer Meneer Beer een hapje van zijn broodje neemt, komen al zijn zintuigen tot leven. Dat heeft hij ook wanneer hij iets met de volgende smaken proeft: zoet, zout, bitter, zuur, umami, kruiden, vet, gefrituurd en gegrild, gerookt, vers, scherp, flauw, lekkernijen en iets om te delen. Want het plezier van eten spreekt de 5 zintuigen aan: ruiken, zien, horen, voelen en proeven. En dat plezier wordt alleen maar groter wanneer het eten gedeeld wordt met vrienden. Wat is jouw lievelingseten?

Dit stevige kartonboek toont op elke linkerpagina een grote, grappige illustratie met Meneer Beer. Op de rechterpagina worden verschillende illustraties benoemd rond een bepaalde smaak. Zo vind je bij zoet ‘honing’ en ‘ketchup’, bij bitter ‘pompelmoes’ en ‘witloof’, bij gerookt ‘ribbetjes’ en ‘barbecuesaus’ en bij scherp ‘zuurkool’ en ‘stinkkaas’. De voorbeelden sluiten niet altijd aan bij de leefwereld van kleuters, die bij de woorden ‘radicchio’, ‘kardemom’ en ‘Lapsang souchong thee’ raar zullen opkijken. Het is dan aan de voorlezer om hier nog extra voorbeelden aan toe te
voegen. En misschien zelfs te laten proeven.
Op de tweede pagina toont Meneer Beer door flapjes op zijn lichaam welke zintuigen er aangesproken worden wanneer hij eet. Het slot van dit boek toont een grote pop-up die vraagt wat jij vandaag graag wil eten.
Een boek met verrassingen, om kleuters honger te doen krijgen.

Mik Ghys - oktober 2022

Zoek op bib.be

Auteur
Virginie Aracil

Uitgeverij
Oogappel   


Jaartal
2022

ISBN
9789002275036

Aantal pagina's
32

Prijs
€16,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Mr. Bear’s World of Food