Meisje van glas – Team Mortis

Coverafbeelding van: Meisje van glas – Team Mortis

Trefwoord(en)
spanning
vriendschap
wraak
Venetië
thrillers

Genre
leesboek

Vanaf
12 jaar

Erika en vooral Andreas moeten nog herstellen van de aanslag op hun leven. Als het team naar een afspraak gaat met andere bevriende jeugdspionnen, treffen ze daar een bloedbad aan. Het spoor leidt hen naar het glasblazers-eilandje Murano bij Venetië. Daar blijken tieners spoorloos te verdwijnen om daarna in gruwelijke, dodelijke  filmpjes op de sociale media te worden opgevoerd. Hoofdverdachte Aniela Arkan blijkt na een auto-ongeval in een zorgcentrum te verblijven en kan onmogelijk de dader zijn. Maar wie dan wel? Aan het team om dat uit te zoeken.

De opzet van elk ‘Team Mortis’-verhaal is telkens ongeveer hetzelfde. Er doet zich een vreemd probleem voor, gruwelijk en meestal dodelijk, waarbij volwassen speurders moeilijk of geen toegang zouden kunnen vinden bij mogelijke, jeugdige misdadigers. Daarom wordt het jeugdig team van ‘Team Mortis’ op deze zaken gezet. Terwijl ze officieel eigenlijk niet bestaan. Het lukt het Team van Erika en haar drie kompanen telkens om in de mogelijke dadergroep te infiltreren om zodoende de informatie in te winnen om de dader of daders op te sporen. Daarmee brengen ze zichzelf ook elke keer in gevaar en is het ook meestal Erika die de meeste klappen moet incasseren.
De auteur bezit de morbide fantasie om elke keer weer een ander soort gruwelijk misdrijf te verwerken in zijn verhalen.
Het verhaal wordt door de alwetende auteur verteld vanuit het standpunt van verschillende personages. De lezer weet dus meer dan de afzonderlijke personages. Toch weet de auteur de lezer elke keer tot op einde te boeien vooraleer de plot helemaal ontrafeld is.
Het Team Mortis is al lang gekend van vorige missies. En alhoewel de verhalen chronologisch op elkaar volgen, er gebeurtenissen uit vorige boeken worden aangehaald, blijven de vier leden van het team onveranderd even jong.
Spannende ontspanningslectuur die de lezer geboeid houdt tot het einde. Voor een hele tijd leesplezier.

Pol Van Damme - december 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Bjorn Van den Eynde

Uitgeverij
Baeckens Books   


Reeks
Team Mortis

Jaartal
2021

ISBN
9789464290035

Aantal pagina's
356

Prijs
€17,99