Mega & Mini

Coverafbeelding van: Mega & Mini

Trefwoord(en)
dieren
planten
voorwerpen

Genre
informatief

Vanaf
9 jaar

Na een inleidende tekst komen er eenendertig onderwerpen aan bod waarover informatie wordt gegeven. Dat zijn meestal dieren, maar ook enkele andere zaken zoals zand, zaden, kristallen, zwammen of eitjes. Elk onderwerp wordt op een dubbele pagina belicht. Sommige onderwerpen krijgen nog een extra dubbele pagina om een detail onder de aandacht te brengen. De illustraties zijn voor een deel op ware grootte, maar een aantal zijn verkleind of net vergroot om dingen visueel te kunnen voorstellen. Daarom staat er bij die illustraties een vergrootglaasje met een plus of min om duidelijk te maken wat er met de illustratie gebeurd is. De tekstblokjes over het onderwerp staan verdeeld over de gekleurde pagina’s. Een woordenlijst en een overzicht van maateenheden sluiten het boek af.

Dit informatieve boek is voornamelijk een kijkboek waarbij de lezer zich kan verwonderen over de grootte, of net het minuscule, van het besproken onderwerp of dier. Omdat men de illustraties op ware grootte wil meegeven, is slechts een klein deel van het onderwerp weergegeven. Bij de minuscule onderwerpen zoals zand en zaadjes is het net omgekeerd. Omdat deze onderwerpen op ware grootte nauwelijks of zelfs niet zichtbaar zijn, worden die erg vergroot weergegeven.
Bij de illustraties over een detail op ware grootte – de voet van een olifant, de poot van een oehoe, de handen van een gorilla of de kop van een kapibari – lijken die enorm omdat de lezer ze niet kan refereren naar het volledige dier.
De teksten zijn duidelijk en eenvoudig te lezen. Pijltjes met een zinnetje in dikkere letter geven informatie over details in de illustratie.
Heel verzorgde uitgave met kleurrijke illustraties op gekleurde pagina’s, die de lezer soms zal verbazen over de grootte of het minuscule van het besproken onderwerp. Beslist de moeite waard.

Pol Van Damme - december 2023

Zoek op bib.be

Auteur
Camilla de la Bédoyère   

Illustrator
Vasilisa Romanenko   

Uitgeverij
Fontaine   


Jaartal
2023

ISBN
9789464042733

Aantal pagina's
93

Prijs
€19,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Size Wise

Vertaler(s)
Mariëlle Steinpatz