Meester Kikker

Coverafbeelding van: Meester Kikker

Trefwoord(en)
meester
gedaanteverandering
humor

Genre
leesboek

Vanaf
8 jaar

Groot feest: Paul van Loon schrijft al 40 jaar grappige en spannende boeken. En ‘Meester Kikker’ kent al een vijfenveertigste druk. Het werd voor het eerst uitgegeven in 1995 en werd in 1996 onmiddellijk bekroond door de Nederlandse Kinderjury. Terecht, want het heeft nog niets van zijn aantrekkingskracht verloren. Het is een grappige en tijdloze klassieker.

De meester van Sita, Wouter en Dennis heeft een geheim. Wanneer hij aan de kinderen in zijn klas vertelt dat hij soms in een kikker verandert, gelooft niemand hem. Omdat ze toch twijfelen, gaan Sita, Wouter en Dennis hem na school achterna. Maar hun achtervolging wordt een fiasco. De volgende ochtend vertelt de meester meer over zijn geheim en dan gebeurt het: voor hun ogen verandert de meester in een kikker. Gelukkig kunnen de kinderen hem redden wanneer de nieuwe directeur hem probeert te vermorzelen. Door het eten van een vlieg wordt hij weer hun meester. Vanaf dat moment zorgt Wouter dat hij altijd een levende vlieg in een potje bij zich heeft. Op een ochtend komt de meester totaal verward op school. Er is een gevaarlijke ooievaar in de buurt en die eet al zijn kikkervrienden op. Erg vervelend, vooral wanneer Dennis ontdekt dat de ooievaar niemand minder is dan…de nieuwe directeur.

Het is een vrolijk en fantasierijk verhaal, vlot geschreven met verrassende wendingen. De dialoogvorm zorgt voor een levendige tekst, die door een luchtige lay-out zeer vlot leesbaar is. Een spannend en humoristisch boek, ideaal om zelf te lezen maar ook schitterend om voor te lezen. Succes gegarandeerd. Een hilarische aanrader.

Mik Ghys - november 2023

Zoek op bib.be

Auteur
Paul van Loon   

Illustrator
Hugo van Look

Uitgeverij
Leopold   


Jaartal
2023

ISBN
9789025885366

Aantal pagina's
135

Prijs
€15,99