Meester Frank is wow!

Coverafbeelding van: Meester Frank is wow!

Trefwoord(en)
school
luisteren
druk
echtscheiding

Genre
leesboek

Vanaf
6 jaar

Deze bundel bevat drie verhalen over de gekke meester Frank, die heel goed weet hoe hij problemen in zijn klas moet aanpakken.

In ‘Meester Frank ontploft’ heeft Lena het moeilijk om op haar stoel te blijven zitten als de meester een vraag stelt. Door een ballon aan haar bank vast te maken leert meester Frank haar om eerst haar vinger op te steken. Dat lukt goed tot de grootouders een dag naar de klas mogen komen. De oma van Lena heeft hetzelfde probleem als Lena.
In ‘Meester Frank is wow!’ heeft Lowie het moeilijk met de echtscheiding van zijn ouders. Hij woont de ene week bij zijn mama en de andere bij zijn papa. Maar wanneer hij bij mama is mist hij papa, en omgekeerd. Meester Frank kent een goede oplossing!
In ‘Meester Frank en de bulldozer’ krijgt Omar geregeld een woedeaanval. Meester Frank bespreekt met Omar hoe ze dat gaan oplossen. Dankzij de knuffels van alle kinderen in de klas vinden ze een oplossing.

Meester Frank is de ideale meester. Voor elk probleem dat zich voordoet in zijn klas zoekt hij een kindvriendelijke oplossing. Hij heeft steeds begrip voor hun probleem en vindt een mooie oplossing. Hij kan streng zijn maar zit ook boordevol grapjes. Iedereen zou zo’n meester willen. De stijl is vlot en de illustraties maken het geheel extra aantrekkelijk. De bundel is een groeiboek, waarbij elk verhaal iets moeilijker te lezen is dan het vorige. Een ideale stimulans voor jonge lezers.

Mik Ghys - oktober 2016

Zoek op bib.be

Auteur
Moniek Vermeulen   

Uitgeverij
De Eenhoorn   


Jaartal
2016

ISBN
9789462911406

Aantal pagina's
87

Prijs
€11,50