Maurits Muis en Rembrandt

Coverafbeelding van: Maurits Muis en Rembrandt

Trefwoord(en)
beeldende kunst
schilderijen
musea

Genre
prentenboek

Vanaf
6 jaar

Maurits de muis woont in het Mauritshuis. De dieren uit de schilderijen in het Mauritshuis zijn verontwaardigd. Er komt een beroemd iemand op visite en daarvoor zullen zij naar de kelder moeten verhuizen. Door een muizenholletje maakt Maurits een reis door ruimte en tijd. Hij leert een jonge schilder kennen. Ene Rembrandt van Rijn. Maurits noem hem Rem want hij kan die lange naam niet onthouden. Hij ziet hoe Rem leeft en hoe hij tekent. Maurits leert heel wat van Rem. Hij kan echter niet blijven. Hij reist terug naar het Mauritshuis en ziet dat de visite al is aangekomen. Gelukkig mogen de anderen ook blijven.

In het Rembrandtjaar staat alles en iedereen in het teken van deze bijzondere schilder. Van peuterboekjes tot catalogi voor volwassenen. Dit prentenboek is daar ook een bijdrage aan. Door de grappige Maurits en de warme, kleurrijke illustraties krijgen jonge kinderen al een beeld van de jonge schilder Rembrandt en diens passie voor tekenen, alsook zijn grote ambitie om een beroemd schilder te worden.
In een aantal illustraties zijn ook enkele van Rembrandts toekomstige schilderijen terug te vinden. En een verrassende slotprent.
Warm en kleurrijk prentenboek om jonge kinderen al in contact te brengen met de schilderijen van Rembrandt.

Pol Van Damme - mei 2019

Zoek op bib.be

Auteur
Dieter Schubert
Ingrid Schubert   

Illustrator
Dieter Schubert
Ingrid Schubert   

Uitgeverij
Leopold   


Jaartal
2019

ISBN
9789025876968

Aantal pagina's
29

Prijs
€15,99