MatchBoox: Het woordje liefde

aanrader Coverafbeelding van: MatchBoox: Het woordje liefde

Trefwoord(en)
poëzie
liefde
geschenken

Genre
poëzie

Vanaf
14 jaar

Soms ontdek je boeken buiten het officiële circuit, boeken die buiten de standaardnorm vallen en opvallen door hun inhoud of hun bijzondere uitgave. Zo kwamen we op het spoor van deze kleine harmonicaboekjes in luciferdoosjes.
MatchBoox is de naam van de uitgeverij en tegelijkertijd de naam voor deze originele boekjes. Ze hebben geen ISBN-nummer, geen jaar van uitgave en zijn enkel te verkrijgen via hun website.
Elk boekje zit harmonicagewijs opgeplooid in een luciferdoosje, dat op zijn beurt in een zwart doosje met beschermend schuimlaagje verpakt zit alsof het een juweel betreft. Heel mooi en speciaal om cadeau te geven (of te krijgen).
In dit doosje zit een gedicht van Ted van Lieshout dat eerder te lezen was in zijn bundel ‘Multiple Noise’ (1992). Dat is een perfecte keuze, want de liefde die hij hier poëtisch beschrijft laat zich niet vangen en dus zeker ook niet ‘kisten’ in een doosje. Daarom des te pakkender om dit gedicht stilletjes open te vouwen en binnen te laten komen.
Bierkenz illustreert het met passende, kleurrijke beelden vol symboliek. Hij slaagt erin om zelfs op deze kleine oppervlakte de tekst te verruimen met beelden waarin vele details te ontdekken vallen.
Een originele uitgave om te koesteren als een kostbaar hebbeding, dat tegelijkertijd ook een beetje een ode is aan het medium ‘boek’, met de hand gemaakt en opgeborgen als een juweel.
Daarom een aanrader!

Eric Vanthillo - juli 2017

Zoek op bib.be

Auteur
Ted van Lieshout

Illustrator
Frank Bierkenz   

Uitgeverij
Matchboox   


Aantal pagina's
20

Prijs
€6,95