MatchBoox: De blinde reiziger – Alles voor niets – Honderd miljoen zielen – De poolboy

aanrader Coverafbeelding van: MatchBoox: De blinde reiziger – Alles voor niets – Honderd miljoen zielen – De poolboy

Trefwoord(en)
literatuur
geschenken

Genre
leesboek

Vanaf
16 jaar

Soms ontdek je boeken buiten het officiële circuit die buiten de standaardnorm vallen en opvallen door hun inhoud of hun bijzondere uitgave. Dit overkwam ons met deze kleine harmonicaboekjes in luciferdoosjes.
Matchboox is de naam van de uitgeverij en tegelijkertijd de naam voor deze originele boekjes. Ze hebben geen ISBN-nummer, geen jaar van uitgave en zijn enkel te verkrijgen via hun website.
Elk boekje zit harmonicagewijs opgeplooid in een luciferdoosje, dat op zijn beurt in een zwart doosje met beschermend schuimlaagje verpakt zit, net als een juweel.
Doorgaans worden zij los verkocht (6,95 euro), maar dit is een speciale uitgave met 4 boekjes (die ook apart verkrijgbaar zijn) in 1 grotere zwarte doos:
– ‘De blinde reiziger’ van Ronald Giphart met illustraties van Nanne Meulendijks
– ‘Alles voor niets’ van Christophe Vekeman met illustraties van Ward Monne
– ‘Honderd miljoen zielen’ van Cees Nooteboom met illustraties van Jan Vanriet
– ‘De pool-boy’ van Arnon Grunberg met illustraties van Nanne Meulendijks.
Doelpubliek bij deze uitgave zijn volwassenen en jongeren vanaf 16 jr.
‘De blinde reiziger’ is een passioneel, poëtisch kortverhaal over een amoureuze ontmoeting op een eiland, met zinnenprikkelende illustraties die de ganse pagina’s vullen. ‘Alles voor niets’ is een Shakespeareaans hedendaags kortverhaal dat leest als een verslag over een moord en een wederhuwelijk, met suggestieve, paginavullende illustraties. In ‘Honderd miljoen zielen’ ontmoeten we een zoon met zijn demente moeder die op stap zijn en praten over het leven. Dit verhaal, luchtig geïllustreerd met beelden als herinneringen, sluit af met een hele mooie zin of gedachte. Eentje om te koesteren… ‘De poolboy’ is een hard verhaal waarin racisme en klassenverschil hoogtij vieren. Met ook weer paginagrote illustraties die de sfeer van verderf goed weergeven.
Deze originele uitgave dient gekoesterd te worden als een kostbaar hebbeding, dat tegelijkertijd ook een beetje een ode is aan het medium ‘boek’, opgeborgen als een juweel. Origineel om te schenken, verrassend om te krijgen.
Daarom een aanrader!

Eric Vanthillo - maart 2018

Zoek op bib.be

Auteur
Ronald Giphart   
Christophe Vekeman
Cees Nooteboom   
Arnon Grunberg   

Illustrator
Nanne Meulendijks   
Ward Monné   
Jan Vanriet   

Uitgeverij
Matchboox   


Aantal pagina's
20

Prijs
€24,95