MatchBoox: Box for Kids

aanrader Coverafbeelding van: MatchBoox: Box for Kids

Trefwoord(en)
korte verhalen
geschenken

Genre
leesboek

Vanaf
6 jaar

Soms ontdek je boeken buiten het officiële circuit, boeken die buiten de standaardnorm vallen en opvallen door hun inhoud of hun bijzondere uitgave. Zo kwamen we op het spoor van deze kleine harmonicaboekjes in luciferdoosjes.
MatchBoox is de naam van de uitgeverij en tegelijkertijd de naam voor deze originele boekjes. Ze hebben geen ISBN-nummer, geen jaar van uitgave en zijn enkel te verkrijgen via hun website.
Elk boekje zit harmonicagewijs opgeplooid in een luciferdoosje, dat op zijn beurt in een zwart doosje met beschermend schuimlaagje verpakt zit alsof het een juweel betreft. Heel mooi en speciaal om cadeau te geven (of te krijgen).
Doorgaans worden zij los verkocht (6,95 euro), maar dit is een speciale uitgave met 4 boekjes (die ook apart verkrijgbaar zijn) in 1 grotere zwarte doos:
‘De fabriek’ van Tjibbe Veldkamp met illustraties van Martine Brand, ‘Banaantje’ van Aaf Brandt Corstius met illustraties van Machteld van Gelder, ‘De heks in je hoofd’ van Sjoerd Kuyper met illustraties van Martine Brand en ‘Orlando’ van Sophie van der Stap met illustraties van Selwyn Senatori.
‘De fabriek’ is een warm en ontroerend miniatuur verhaaltje over liefde die generaties meegaat. De warme, bruinige pagina’s en de luchtige tekeningen kloppen hier perfect bij. Wel voor ‘goede ogen’ of met de bril op de neus …
In ‘Banaantje’ schrijft een baby een brief aan zijn tante in Amerika over het eten van banaan als een prutje. Heerlijke kolder, treffend geïllustreerd met speelse tekeningen. Een geboortegeschenk bij uitstek!
‘De heks in je hoofd’ is een speelse fantasie over de heks die in de regenboog woont en bij je naar binnen kan sluipen door je neus. Met miniatuur schilderijtjes die het verhaal beeldend uitbreiden.
‘Orlando’ heet eigenlijk Orlando William, maar dat vindt hij niet genoeg. Hij wil meer namen hebben om meerdere personages uit zijn dromen te kunnen worden. Tot hij de struikrover zonder naam ontmoet… Een prettige fantasie, bijzonder kleurrijk en speels geïllustreerd.
Een originele uitgave om te koesteren als een kostbaar hebbeding, dat tegelijkertijd ook een beetje een ode is aan het medium ‘boek’, met de hand gemaakt en opgeborgen als een juweel.
Daarom een aanrader!

Eric Vanthillo - juli 2017

Zoek op bib.be

Auteur
Tjibbe Veldkamp   
Sjoerd Kuyper   
Aaf Brandt Corstius
Sophie van der Stap   

Illustrator
Martine Brand   
Machteld van Gelder
Selwyn Senatori   

Uitgeverij
Matchboox   


Aantal pagina's
20

Prijs
€24,95