Marta & ik

Coverafbeelding van: Marta & ik

Trefwoord(en)
tekenen
avontuur
fantasie
spelen
vriendschap

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

Marta tekent altijd. Op een dag tekent en schildert ze op een reusachtig vel papier een leeuw. En de ik uit de titel is geboren. Hij stapt uit het vel papier en de avonturen kunnen beginnen. De leeuw volgt haar overal. In de badkamer, in de keuken, in de slaapkamer, … Snel is het huis te klein en gaat de tocht verder door de stad, op zee, in de lucht, … Tot de leeuw iets ruikt… Iets onweerstaanbaars… En Marta: die tekent lustig verder.

Dit weelderige prentenboek vol fantasie stort zich over je heen als een grenzeloze droom. Je weet niet waar eerst gekeken in de veelheid aan prikkels en gebeurtenissen.
Het is heerlijk dwalen in dit inspirerende werk van de hand van het Zwitserse duo Nina Wehrle en Evelyne Laube, die opereren onder de mysterieuze en grappige naam ‘It’s raining elephants’. Hun prenten overstijgen de realiteit en nemen je mee in een trip die niet alleen je fantasie prikkelt, maar ook je lust tot actie, tot tekenen, tot schilderen, tot spelen en fantaseren. De doelgerichte afwisseling van zwart-wit en exuberante kleuren die van het blad af spatten maakt duidelijk dat droom en realiteit met gemak hand in hand gaan.
De eenvoudige tekst leidt je doorheen deze fantastische trip.
Een meer dan origineel werk in een uiterst verzorgde en mooie vormgeving.

Eric Vanthillo - april 2020

Zoek op bib.be

Auteur
It’s Raining Elephants   

Illustrator
It’s Raining Elephants   

Uitgeverij
Boycott   


Jaartal
2020

ISBN
9789492986207

Aantal pagina's
84

Prijs
€22,95


Vertaald uit
Frans

Originele titel
Marta & Moi

Vertaler(s)
Lidewij van den Berg