Mamma mia maffia

Coverafbeelding van: Mamma mia maffia

Trefwoord(en)
maffia
familie
vriendschap
humor

Genre
leesboek

Vanaf
10 jaar

Luca is de zoon van een belangrijke maffiabaas maar wil zelf nooit bij de maffia. Hij is als de dood dat zijn vader hem zijn eerste opdracht geeft. Terwijl zijn vriend Ennio vrolijk meedoet met de ‘grote jongens’. Luca ontdekt dat een rivaliserende maffiafamilie een valstrik heeft opgezet op de plek waar zijn vriend naartoe gaat. Hoe kan hij voorkomen dat er ongelukken gebeuren?

Een maffiaverhaal over een jongen die niet bij de maffia wil. Alleen dat idee is al grappig. En de maffe gebeurtenissen en misverstanden of verkeerde conclusies blijven zich opstapelen in dit erg geestig verhaal. De maffialeden van de clan van Luca’s vader hebben heel vreemde bijnamen, de één al gruwelijker dan de andere en Luca verbeeldt zich daar de meest erge dingen bij. In het boek staan een heel aantal kleine zwarte illustraties  die de ‘duistere’ zaken nog meer benadrukken. Het verhaal wordt verteld vanuit het standpunt van Luca, in de ik-vorm. Daardoor weet de lezer heel goed wat Luca denkt, doet, zegt of veronderstelt. Hij wijdt ook uit over bepaalde zaken en dan lijkt zijn fantasie met hem op de loop te gaan.
Een heel luchtig  en humoristisch verhaal dat erg vlot leest. De gebeurtenissen volgen elkaar snel op zodat de lezer geboeid blijft en de gedachten en veronderstellingen van Luca maken het geheel bijzonder grappig.
Goed voor een hele tijd ontspannen leesplezier, zelfs niet-lezers zullen dit graag lezen.

Pol Van Damme - juli 2015

Zoek op bib.be

Auteur
Marjon Hoffman

Illustrator
Alex de Wolf   

Uitgeverij
Ploegsma   


Jaartal
2015

ISBN
9789021672526

Aantal pagina's
112

Prijs
€13,99