Mama’s bolle buik

Coverafbeelding van: Mama’s bolle buik

Trefwoord(en)
zwangerschap
baby’s
moeders
kartonboek

Genre
prentenboek

Vanaf
1 jaar

Een kleine jongen speelt met zijn speelgoed terwijl zijn mama een boek leest. Wat later ontdekt het jongetje dat de buik van zijn mama dikker wordt. En dikker. En nog dikker. Hij probeert het na te doen door een ballon onder zijn truitje te steken. Zo dik is ze al. Wantrouwig kijkt hij vanuit zijn bed naar een wiegje dat klaarstaat. Hij mag zelfs een keer voelen aan die dikke buik van mama. En dan is de buik weer weg, en ligt er een baby in het wiegje. Een baby die al snel groot genoeg is om mee te spelen.

Dit tekstloze kartonboekje toont de leefwereld van een peuter wiens mama zwanger is. Op elke nieuwe bladzijde zie je de buik groeien, en ook hoe de kleine jongen alles observeert. Tot de baby er is, die net als de verdwenen dikke buik onderzocht wordt. Met tot slot 2 spelende peuters.
De auteur plaatst de peuter centraal, samen met hem beleef je het groeien van de buik en de nieuwe baby. De illustraties zijn vertederend en expressief. Je kan de gevoelens van de kleine jongen heel goed aanvoelen: de verwondering over de dikke buik, het uitproberen van zo’n buik met een ballon en dan het wantrouwen wanneer er een wiegje verschijnt. Mooi is ook hoe erg de eerste en de laatste bladzijden op elkaar lijken, met als enige verschil dat het speelgoed in het karretje nu een kindje is. De stevige kartonnen bladzijden en het kleine formaat maken dit een sfeervol boekje voor peuters die een broertje of zusje gaan krijgen.

Mik Ghys - oktober 2019

Zoek op bib.be

Auteur
Patricia Martin
Rocio Bonilla   

Illustrator
Rocio Bonilla   

Uitgeverij
De Vier Windstreken   


Jaartal
2019

ISBN
9789051167641

Aantal pagina's
20

Prijs
€10,95


Vertaald uit
Spaans

Originele titel
Qué es esta barriga?