Mama

Coverafbeelding van: Mama

Trefwoord(en)
moeders
kartonboek

Genre
prentenboek

Vanaf
1 jaar

Voor jonge kinderen is alles ‘mama’. Toch zijn er nog andere woorden te ontdekken. Zoals zon, koek, hoed, schoen en nog vele andere.
Op elke linkerpagina krijg je een dier te zien dat een nieuw woord aanbrengt. Op de rechterpagina staat zijn kind dat alleen maar ‘mama’ zegt. Behalve de kleine eend, die zegt alleen maar ‘kwek’.

Dit kartonboek zal jonge peuters die al meer kunnen zeggen dan ‘mama’ zeker aanspreken. Ze gaan het erg grappig vinden dat al die diertjes alleen maar ‘mama’ kunnen zeggen. De illustraties zijn erg basic en to the point, waardoor het erg duidelijk is wat getoond wordt. De beroemde komiek Jimmy Fallon wou met dit prentenboek aantonen dat niet alles wat baby’s zien ‘mama’ moet heten. Hij maakte ook een boekje voor papa’s die graag zouden hebben dat hun baby als eerste woordje ‘papa’ zegt. Het heet dan ook ‘Papa’. De laatste pagina’s van het mama-boek kregen jammer genoeg een erg melige boodschap mee, waar peuters nog niets van begrijpen. Toch blijft dit een vrolijk kijkboek voor jonge peuters.

Mik Ghys - augustus 2018

Zoek op bib.be

Auteur
Jimmy Fallon

Illustrator
Miguel Ordóňez   

Uitgeverij
De Fontein   


Jaartal
2018

ISBN
9789026146602

Aantal pagina's
30

Prijs
€12,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Everything is Mama

Vertaler(s)
Maartje Beukers