Mama te koop

aanrader Coverafbeelding van: Mama te koop

Trefwoord(en)
moeders
aandacht

Genre
prentenboek

Vanaf
5 jaar

Casper de kleine pinguïn wil iets vragen aan zijn mama. Maar die hoort hem niet, die heeft alleen maar aandacht voor haar telefoon. Casper is het beu en maakt een bordje met ‘Mama te koop. Doe een bod’.  Het eerste bod is een karretje vol sneeuwballen. Het tweede bod is een vis. Het derde bod is een bokaal vol snoep. Dat vindt Casper ok, dus geeft hij zijn mama mee. Maar dan wil het deksel niet van de pot. Waar is mama nu?

Het is duidelijk: soms zijn kinderen hun moeders wel eens beu. Zeker wanneer ze al een poosje aandacht vragen en hun mama heel de tijd aan het telefoneren is. Hun mama ruilen voor iets leukers, zoals een pot snoep, lijkt ideaal. Maar wat als ze nadien hun mama nodig hebben? Dit boek is erg herkenbaar voor kinderen, maar ook voor hun ouders.
De humor in dit verhaal zit vooral in de schijnbaar ernstige benadering van het probleem. De illustraties tonen weinig details, waardoor op de linkerpagina Casper centraal staat en op de rechterpagina Caspers mama. Dat gebrek aan details maakt het geheel net zo sterk. De aanbiedingen die Casper krijgt om zijn moeder te ruilen zijn ook grappig. Sneeuwballen en een vis kan hij immers zelf overal vinden. Een pot vol snoep daarentegen…
Een heerlijk voorleesboek met een wijze les voor jong en oud. Een aanrader.

Mik Ghys - januari 2022

Zoek op bib.be

Auteur
Zanni Louise   

Illustrator
Philip Bunting   

Uitgeverij
Condor   


Jaartal
2021

ISBN
9789493189195

Aantal pagina's
32

Prijs
€15,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Mum for Sale

Vertaler(s)
Anouk Abels