Mama doet gek

Coverafbeelding van: Mama doet gek

Trefwoord(en)
verliefd
eenoudergezin
homoseksualiteit

Genre
prentenboek

Vanaf
5 jaar

Amins mama doet gek: ze kijkt steeds op haar telefoon en moet dan glimlachen, ze koopt veel te veel planten en is bovendien ontzettend verstrooid. Wat zou er toch aan de hand zijn?

Een boek van Studio Sesam drukt haar lezers graag met de neus op de feiten. Onze samenleving is zo divers, waarom zijn (kinder)boeken dat dan niet? We lopen zoveel verhalen en personages mis en dat is jammer. Niet alleen jammer, maar ook schadelijk want elk kind verdient het om zich gehoord en gezien te voelen. En dat gebeurt als je je kan herkennen in een personage. Studio Sesam heeft het op zich genomen om ‘superdiverse kinderboeken’ op de markt te brengen. Mama doet gek is er zo één van. In dit prentenboek wordt twee populaire thema’s van ‘diverse’ boeken gecombineerd: een hoofdpersonage van kleur en LGBTQIA+. Maar de ware kracht van het verhaal ligt in het feit dat beide thema’s niet echt op de voorgrond treden. Het verhaal gaat gewoon over een jongen wiens mama een beetje gek doet omdat ze verliefd blijkt te zijn. Dat die jongen Amin heet en zijn moeder verliefd is op de vrouw van de bloemenwinkel is totaal bijkomstig. Waar het wel om draait zijn de gekke dingen die zijn mama doet. En dat is precies wat jonge lezers zal aanspreken: leuke, grappige situaties. Voor hen is het niet meer dan normaal dat Amin niet Thomas heet en dat zijn mama verliefd is op een vrouw. Laat het voor de volwassen voorlezer dat ook zijn.
Mama doet gek is een knotsgek en een tikkeltje gevoelig prentenboek dat laat zien dat ook mama’s helemaal hoteldebotel kunnen zijn.

Mathilde Lemm - augustus 2022

Zoek op bib.be

Auteur
Alice van de Geest

Illustrator
Dieter De Schutter

Uitgeverij
Studio Sesam   


Jaartal
2022

ISBN
9789492784124

Aantal pagina's
26

Prijs
€12,95