Mam, mag ik een tijger?

Coverafbeelding van: Mam, mag ik een tijger?

Trefwoord(en)
huisdieren
groot worden

Genre
leesboek

Vanaf
8 jaar

Bo verveelt zich en wil graag een tijger als huisdier. Daar moet zijn moeder toch even over nadenken. Maar even later bestelt ze een kleine tijger, die klaar staat wanneer Bo uit school komt. Bo verveelt zich niet meer, elke dag speelt hij met de tijger. Tot die te groot wordt en ze hem opsluiten in de logeerkamer. Maar Bo begint zich weer te vervelen en wil graag een leeuw. Hij krijgt een kleine leeuw en kan er elke dag mee spelen. Tot ook de leeuw te groot wordt. Die sluiten ze op in de badkamer. Daarna volgen nog een olifant, een giraf, een nijlpaard, een gorilla, een bruine beer en twee panda’s. Al die dieren worden opgesloten wanneer ze te groot worden, zodat Bo en zijn moeder uiteindelijk in het tuinhok moeten slapen. Dat vinden ze niet zo fijn. Gelukkig heeft de buurman een goed idee. Waarom niet met de dieren naar de dierentuin gaan?

Dit fantasievolle verhaal kent door zijn herhaling een vlotte en duidelijke opbouw. De dieren mee naar de dierentuin nemen, lijkt een mooie afsluiter. Maar dat is het niet, want het echte slot, en de grap, moet dan nog komen. Heerlijk hoe een oude mop in een nieuw kleedje terecht komt.
De tekst in AVI 7 / E5 met eenvoudige zinnen leest prettig voor jonge lezers, maar is ook heel leuk om voor te lezen. De illustraties sluiten hier perfect bij aan en verlevendigen de tekst.
Een grappig en sfeervol verhaal in de reeks ‘Op stap’.

Mik Ghys - juni 2022

Zoek op bib.be

Auteur
Fran Vanseveren

Illustrator
Julie Van Hove

Uitgeverij
Lannoo   


Reeks
Op stap

Jaartal
2022

ISBN
9789401479820

Aantal pagina's
43

Prijs
€12,99