Magneetje

Coverafbeelding van: Magneetje

Trefwoord(en)
poëzie
verwondering
leven

Genre
poëzie

Vanaf
5 jaar

Weet je…
Jij bent een magneetje.
En ik gloei een beetje,
van mij zo dicht bij jou.
Dit en 18 andere broze verzen vullen dit boek met een grote dosis fantasie, zachtheid, liefde en verwondering.
Over een pinguïn, dromend op de deinende buik van zijn papa, over twee nijlpaarden in bad – jij en ik – die perfect bij elkaar horen, over het doneren van het te veel aan gevoel aan zij die beslissingen moeten nemen over het wel of niet toelaten van asielzoekers, over het meisje in oma en de oma in het meisje, over de te kleine lift voor al dat voelen als je verliefd bent, over de mensen die ooit apen waren en over de apen in de zoo die lekker zichzelf blijven, een recept voor ‘smakelijke’ ruzie,  en over zoveel meer.

Wat meteen opvalt bij dit boek, is de hoge mate waarmee je het wil koesteren. De cover, het binnenwerk, de totale vormgeving (door Nanja Toebak), alles is doordacht en doet het geheel overstijgen.
Op elke dubbele pagina vind je een gedicht met een passende illustratie. Deze schitterende combinatie maakt dat je haast elke dubbele pagina zou willen vergroten tot een poster en zou willen inkaderen en ophangen.
De eenvoudige gedichten verwonderen en kruipen stilletjes onder je vel. Praagman speelt met taal en werkt zo thema’s uit die herkenbaar zijn en blijven hangen. Een fijne humor verlicht het geheel.
De illustraties zijn pareltjes die nooit letterlijk verbeelden, maar steeds vrij associëren op de inhoud. Zo prikkelen ze je eigen verbeelding.
Een geheel dat beklijft.

Eric Vanthillo - augustus 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Milja Praagman   

Illustrator
Milja Praagman   

Uitgeverij
Leopold   


Jaartal
2021

ISBN
9789025881528

Aantal pagina's
40

Prijs
€15,99