Magische zeewezens

Coverafbeelding van: Magische zeewezens

Trefwoord(en)
fantasie
zeedieren

Genre
prentenboek

Vanaf
8 jaar

Na een korte inleiding volgen een aantal fantasie zeewezens die in zee zouden kunnen vertoeven. Eerst komen zeewezens aan bod die in ondiep water voorkomen en daarna wezens uit dieper water. Achteraan volgen enkele regels van de zee en enkele milieutips om met een soort meerkeuzetoets te eindigen.

In dit boek in groot formaat hebben de auteur en de illustrator hun fantasie de vrije loop gelaten. Bij elk fantastisch wezen staat een uitleg over waar en hoe het ‘dier’ leeft. Bij een aantal daarvan staat op een volgende pagina nog weergegeven wat het ‘dier’ graag doet en wat een mens moet doen als hij/zij dat ‘dier’ zou ontmoeten.
De illustrator heeft erg goed naar Disney-figuren gekeken want de wezens lijken zo weggelopen uit een tekenfilm. Door het grote formaat en de zachte kleuren komen de illustraties wel goed over.
Het is een prentenboek voor kinderen die al goed kunnen lezen. De teksten zijn redelijk uitgebreid en voldoende leesvaardigheid is noodzakelijk. De auteur spreekt de lezer ook rechtstreeks aan in zijn teksten.
Het doel van het boek is minder duidelijk. Het gaat blijkbaar enkel om de fantasie van de makers. Alleen bij de regels en tips achteraan het boek komt een educatief aspect aan bod.
Een groot, fantasierijk prentenboek over onbestaande magische zeewezens, om bij weg te dromen en verder te fantaseren.

Pol Van Damme - oktober 2021

Zoek op bib.be

Illustrator
Anna Láng

Uitgeverij
Fontaine   


Jaartal
2021

ISBN
9789464040371

Aantal pagina's
64

Prijs
€15,00


Vertaald uit
Italiaans

Originele titel
Il Grande Libro delle Creature Fantastiche Marine

Vertaler(s)
Ellen Hosmar