Mag ik van jou een kusje?

Coverafbeelding van: Mag ik van jou een kusje?

Trefwoord(en)
liefde
feesten
kussen
zoeken
dieren

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

Dit verhaal verscheen in 2007 onder dezelfde titel met illustraties van Alex de Wolf.
Twee jaar later verscheen het in een omnibus met dezelfde illustraties onder de titel ‘Het grote boek van muis en egel’.
Over de muis die op het net afgelopen verkleedfeestje een klein kusje had gekregen. Een kusje vol liefde, zo leek het wel. Zij ging op zoek naar de onbekende gever. Maar die zoektocht verliep niet zo gemakkelijk. Tot egel haar troostte…

Van dit verhaal vol voorzichtige liefde is er nu deze versie waarbij de tekst hetzelfde is gebleven, maar de illustraties van een andere hand zijn. En dat is wel even wennen. Want de zachte en fantasierijke tekeningen van de originele versie moeten hier plaats maken voor computerachtige prenten die lijken op stills uit een animatiefilm. Ze tonen veel meer details en doen heel wat minder beroep op je eigen verbeeldingsvermogen. Lieflijk zijn ze zeker, maar in het geheel missen ze compositorisch gerichte focus.
Jammer, maar voor de liefhebber hiervan geen nood. Want de tekst op rijm blijft wel aantrekkelijk, zeker om voor te lezen. Hij vertelt het ganse verhaal met een fijn ritme. Leuk om met muis mee te leven en mee op zoek te gaan naar wie haar gekust heeft.

Eric Vanthillo - juli 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Marianne Busser   
Ron Schröder   

Illustrator
Yvonne Windhorst-Maaskant   

Uitgeverij
Van Holkema & Warendorf   


Jaartal
2019

ISBN
9789000364541

Aantal pagina's
30

Prijs
€12,50