Mag ik eens in je bedje kijken?

Coverafbeelding van: Mag ik eens in je bedje kijken?

Trefwoord(en)
slapen gaan
flapjesboek

Genre
prentenboek

Vanaf
3 jaar

Muisje is heel nieuwsgierig. Hij wil weten hoe je naar de maan reist en hoeveel sterren er aan de hemel staan. Maar hij wil ook weten wat zijn vriendjes doen om goed te slapen. Duifje neemt al haar speelgoed mee in bed en Olifantje toetert graag onder zijn deken. Hondje draait zich voortdurend om en Koala springt op zijn deken. Varkentje kleedt zich al aan voor de volgende dag en Schaapje leest een boek onder haar deken. Dan vertelt Muisje dat hij zelf niets speciaals doet. Hij draagt zijn lievelingspyjama en gaat rustig in zijn bed liggen met zijn favoriete knuffel. Dan telt hij af en vertrekt naar Dromenland. Dat willen zijn vriendjes ook eens proberen…

Dit flapjesboek toont allerlei manieren om te gaan slapen. Elk dier heeft zo zijn eigen slaapritueel, dat verstopt zit achter een flapje. Zo kan je kleuter zelf ontdekken hoe elk vriendje van Muisje gaat slapen. En zelf vertellen wat hij allemaal doet wanneer hij in bed kruipt.
De speelse illustraties tonen vrolijke dieren in hun bedjes, waarbij de nieuwsgierige Muisje telkens de vraag stelt ‘Wat doe jij om goed te slapen?’. Muisje staat telkens centraal op de linkerpagina. Rechts zit één van Muisjes vriendjes in zijn bed, waarbij een grote flap verstopt wat er nog meer in zijn bed ligt. Dat is telkens een fijne verrassing. In elke kamer slingert ook een boek of andere verwijzing rond naar de andere prentenboeken van de auteur. Een zoektocht met een knipoog naar de fans van Van Genechten.

Mik Ghys - januari 2023

Zoek op bib.be

Auteur
Guido Van Genechten   

Uitgeverij
Clavis   


Jaartal
2022

ISBN
9789044849240

Aantal pagina's
25

Prijs
€17,95