Mag ik een tijger zijn?

Coverafbeelding van: Mag ik een tijger zijn?

Trefwoord(en)
stoer
bang
moed

Genre
prentenboek

Vanaf
5 jaar

Een jongen moet naar school vertrekken maar de straat ziet er zo gevaarlijk uit. Dus vraagt hij aan zijn papa of hij vandaag een tijger mag zijn. Geen hondje, of een piloot, of een koning of een pinguïn. Het allerliefste wil hij een tijger zijn. Zo kan hij dapper naar school, ook voorbij de drie reuzen van de ergste soort. Maar hij wil niemand bang maken, ook het meisje niet dat moet huilen. Maar op school komt alles goed.

De kernachtige tekst van dit verhaal benoemt alle karaktertrekken van de tijger. Daardoor is duidelijk waarom de jongen een tijger wil zijn. Zo kan hij de gevaarlijke weg naar school dapper doorstaan. Ook de drie vervelende pubers die op straat rondhangen en waar hij eigenlijk bang voor is. Maar de tijger verjaagt hen, zo kan de jongen zich erg moedig voelen.
De kracht van de tijger spat van de bladzijden. Hij sluipt met zijn tanden ontbloot door het park, brult naar de pestkoppen en verjaagt ze, rent over straat tot op de speelplaats. Daar verandert de tijger weer in een jongen, die dan nog snel naar het toilet moet. De illustraties tonen ook de andere mensen, of zijn het dieren, en schaduwen op de muren. Daarbij is de schaduw van de jongen een tijger, en omgekeerd. Knap gedaan!
Een boeiend prentenboek over omgaan met fantasie en angst.

Mik Ghys - mei 2022

Zoek op bib.be

Auteur
Stefan Boonen   

Illustrator
Federico Appel

Uitgeverij
De Eenhoorn   


Jaartal
2022

ISBN
9789462916296

Aantal pagina's
33

Prijs
€16,95