Mag ik een hondje?

Coverafbeelding van: Mag ik een hondje?

Trefwoord(en)
huisdieren
volhouden
dierenliefde

Genre
leesboek

Vanaf
7 jaar

Sam wil heel graag een hond, maar zijn ouders niet. Steeds zeggen ze hem hoeveel werk het is om een hond te houden, ook al belooft Sam dat hij goed voor hem zal zorgen. Gelukkig is er buurman Joep en zijn hondje Pom. Wanneer die merkt hoe graag Joep met Pom speelt, stelt hij voor aan Sam om Pom uit te laten terwijl hij gaat werken. Dat doet Sam natuurlijk erg graag en heel goed. Zo goed dat wanneer Joep enkele weken op reis moet, hij aan Sam vraagt of Pom bij hem mag logeren. Gelukkig zijn Sams ouders akkoord en raken ze zelf snel gewoon aan Pom. Tot die voor een speciale verrassing zorgt…

Een herkenbaar verhaal voor alle jonge dierenliefhebbers. Meestal blijft een ‘nee’ van de ouders nee, maar deze keer lukt het Sam toch om zijn ouders over de streep te trekken. Zo’n logeerpartijtje van een schattig hondje is natuurlijk ideaal om te bewijzen dat je echt wel zelf voor een hond kan zorgen. Door de herkenbaarheid leef je helemaal mee met Sam en ben je heel tevreden met het wensvervullende einde.
De vlotte tekst (AVI 4 / M4) is op maat van jonge lezers, met vaart en de nodige verrassingen. Kleurrijke, speelse illustraties vullen het verhaal mooi aan.
Een vlot en eenvoudig leesboek voor jonge dierenliefhebbers.

Mik Ghys - januari 2024

Zoek op bib.be

Auteur
Fiona Rempt   

Illustrator
Daniëlle Schothorst   

Uitgeverij
Kluitman   


Reeks
Lekker Lezen met Kluitman

Jaartal
2023

ISBN
9789020677478

Aantal pagina's
45

Prijs
€10,99