Maar eerst ving ik een monster

Coverafbeelding van: Maar eerst ving ik een monster

Trefwoord(en)
slapen gaan
monsters
fantasie

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

Een jongetje moest gaan slapen. Maar dat ging niet zomaar. Eerst ving hij een monster. Eentje onder zijn bed. En een soldaat nam het monster mee. Toen ving het jongetje nog meer monsters. Soldaten kwamen de monsters halen, maar toen veranderden ze zelf in monsters. Toen alle monsters gevangen waren, ontsnapten ze . En aten de jongen op. Einde. Of loopt het anders af?

De persoon die het jongetje naar bed brengt, tracht een kort verhaal te vertellen. Maar het jongetje probeert daar verandering in te brengen door zijn fantasie te laten werken. Telkens wanneer de verteller wil afronden, grijpt het jongetje in en bedenkt iets nieuws over de monsters. Tot hij uiteindelijk toch wil inslapen.
Vrolijke, fantasierijke illustraties spreken de verbeelding van de kijker aan. De monsters zien er eerder grappig dan griezelig uit, wat natuurlijk komt door de fantasie van het jongetje want hij wil die monsters kunnen vangen en opsluiten. Ze mogen niet te eng zijn, anders krijgt hij problemen om in te slapen. Maar nu is hij de grote held, die alle monsters vangt.
De dialoog is prettig om voor te lezen en nodigt uit om mee te reageren op alles wat er gebeurt. Waarschijnlijk wordt dit een hit bij iedereen die moet gaan slapen. Want wie wil er niet eerst wat monsters gaan vangen?

Bekroond met een Zilveren Griffel 2021.

Mik Ghys - april 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Tjibbe Veldkamp   

Illustrator
Kees De Boer

Uitgeverij
Lemniscaat   


Jaartal
2020

ISBN
9789047708520

Aantal pagina's
27

Prijs
€14,95