Maandag – Stomste week ooit!, deel 1

Coverafbeelding van: Maandag – Stomste week ooit!, deel 1

Trefwoord(en)
humor
school
ontvoeren
pesten
verhuizen

Genre
leesboek

Vanaf
10 jaar

Joris Hamel moet verhuizen van zijn mama, die net hertrouwd is, naar zijn papa. Daardoor moet hij ook van school veranderen. Hij wil de eerste schooldag op zijn nieuwe school een coole indruk maken, maar dat mislukt grandioos. Het wordt eerder een regelrechte ramp, waarin een gehaakte zwembroek, een spetterende darmexplosie, een ontvoerde kat en een gemene pestkop de hoofdrol spelen. En dan is het nog maar maandag!

De belevenissen van Joris zijn hilarisch. Net wanneer je denkt dat het niet erger kan worden, gaat de auteur nog een stapje verder. En daarna nog verder, en nog… Deze maandag wens je je ergste vijand niet toe. Joris ondergaat het eerder gelaten wanneer hij beseft dat zijn eerste indruk toch al alles verpest heeft. Sommige gebeurtenissen zijn zo erg, dat ze in het boek zogezegd geschrapt en gecensureerd werden, waarbij even gepauzeerd wordt met illustraties van schattige hamsters en babyalpaca’s. Het hele verhaal is trouwens ruim voorzien van illustraties, die mee het verhaal vertellen en sommige dialogen verbeelden. Tekst en illustraties maken samen het verhaal, met humor als boventoon.
De personages zijn goed gekozen en raak getypeerd. Alles wordt verteld vanuit Joris, wiens belevenissen voer genoeg bieden voor een hilarische maandag. Wat gaat dat worden tijdens de rest van de week? En wat is er gebeurd met de kat van Joris? Zou ze echt ontvoerd zijn door aliens? Allemaal vragen die bij je opkomen aan het einde van dit verhaal, dat duidelijk nog niet afgelopen is. Zo start deze reeks veelbelovend en wordt het uitkijken naar de volgende delen.

Mik Ghys - maart 2023

Zoek op bib.be

Auteur
Eva Amores
Matt Cosgrove   

Illustrator
Matt Cosgrove   

Uitgeverij
Luitingh-Sijthoff   


Reeks
Stomste week ooit!

Jaartal
2022

ISBN
9789021034355

Aantal pagina's
183

Prijs
€15,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Worst Week Ever! - Monday

Vertaler(s)
Marlies Slegers