Luuk Nootje. Expeditie half miljoen

Coverafbeelding van: Luuk Nootje. Expeditie half miljoen

Trefwoord(en)
erfenis
bedrog
humor

Genre
leesboek

Vanaf
8 jaar

In het Rode Boekje van het Akropolis Genootschap staan de 100 rijkste en voornaamste families van het land . Op pagina 37 staat Gustaaf Nootje, een oude, alleenstaande, norse man zonder familie. Denkt hij, want op een dag vindt hij een doos met oude familiefoto’s. Om te vermijden dat al zijn geld en zijn plek in het Rode Boekje naar verre erfgenamen gaat, stelt hij een testament op en haalt de helft van zijn geld van de bank. Maar net die avond krijgt hij een hartaanval en brandt zijn huis volledig af. Daardoor krijgt de familie Nootje een brief om zich te melden bij een notaris. Daar horen ze over het bestaan van het Akropolis Genootschap en over de erfenis van een half miljoen euro. Om tot het Akropolis Genootschap toe te treden moeten ze een test doen. Al snel voelt Luuks vader zich uitgedaagd om die test tot een goed einde te brengen. En al zeker wanneer hem door een dame van het Genootschap veel geld geboden wordt om de test te weigeren. Ook al zijn de opdrachten voor de test wel zeer vergezocht…

Door de absurde opdrachten om toe te mogen treden tot het Akropolis Genootschap krijg je hilarische toestanden in dit verhaal. Vol spanning lees je steeds verder over de belevenissen van de familie Nootje. Gaan ze de opdracht halen? En waarom is die toch zo vergezocht? En wie is die dame met het hondje die overal opduikt?
Dit verhaal is een prachtige combinatie van spanning en humor, waarbij de personages allemaal mooi uit de verf komen. Ook Luuks vriendje, die wat afkerig staat van al wat er staat te gebeuren. Want gaat Luuk nog wel zijn beste vriend zijn als hij zo rijk wordt? Heel wat intriges zitten verweven in het verhaal, waardoor de spanning er tot het einde inzit. Met een prachtig sluitstuk op het feest van het Akropolis Genootschap. Expressieve illustraties vrolijken alle gebeurtenissen mee op.
Een hilarisch verhaal over vriendschap en een grote erfenis.

Mik Ghys - februari 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Tosca Menten   

Illustrator
Elly Hees   

Uitgeverij
Van Goor   


Jaartal
2019

ISBN
9789000369485

Aantal pagina's
147

Prijs
€15,00