Luchtpost

Coverafbeelding van: Luchtpost

Trefwoord(en)
thrillers
Afrika
stropen

Genre
leesboek

Vanaf
12 jaar

Twee Vlaamse reporters willen een reportage maken over de illegale jacht op neushoorns. Daarvoor moeten ze enkele niet-conventionele wegen bewandelen om hun doel te bereiken. Maar ook al komen ze in contact met de stropers, hun leven is geen cent meer waard als één en ander misloopt. Hoe kunnen ze zich daaruit redden?

Het verhaal is een heruitgave van deze thriller voor de jeugd, na het overlijden van de auteur. Een thriller die leest als een trein. Wijlen Pieter Aspe neemt de lezer mee in een avontuur dat zich afspeelt tegen een historisch herkenbare achtergrond. Hij doet dat in een zeer vloeiende, levendige en gemakkelijk leesbare stijl. Hij voert levensechte mensen ten tonele die in een waar James Bond-avontuur terecht komen, maar dan zonder de technische grapjes van 007. Wat dus betekent: veel actie en spanning waarin de personages telkens in erg nauwe schoentjes komen te staan om dan toch nog op het laatste nippertje de situatie ten goede te kunnen keren, al komen ze er niet zonder kleerscheuren vanaf.
Het verhaal wordt door de auteur verteld, afwisselend vanuit het standpunt van verschillende personages. Zo weet de lezer meer dan de afzonderlijke personages.
De auteur heeft zijn huiswerk goed gemaakt en weet waarover hij schrijft zodat het verhaal zeer realistisch en geloofwaardig overkomt. Hij schrijft ook zeer beeldend zodat de lezer als het ware de film in zijn hoofd ziet afspelen. Tussendoor geeft de auteur ook zijn kijk op mensen en maatschappij mee.
Goed voor enkele uren spannend leesplezier.

Bloedband is eveneens een thriller van Pieter Aspe met dezelfde hoofdpersonages.

Pol Van Damme - november 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Pieter Aspe   

Uitgeverij
Standaard Uitgeverij   


Jaartal
2021

ISBN
9789002274558

Aantal pagina's
139

Prijs
€14,99