Louise laat niet los

aanrader Coverafbeelding van: Louise laat niet los

Trefwoord(en)
vriendschap
superhelden
opstand
onrecht

Genre
leesboek

Vanaf
9 jaar

Louise, Arthur en Bruno zijn vrienden. Ze hebben samen een clubhuis maar dat moet binnenkort verdwijnen want er komt een grote kippenkwekerij. Louise hoort thuis verschillende meningen over die kwekerij. Haar mama zegt dat het zal stinken en haar papa hoopt dat er werk voor hem zal zijn, want hij is werkloos. Louise verzamelt alle meningen en is overtuigd dat het geen goede zaak is dat die kwekerij naar hun dorp komt. Ze start een petitie tegen de kwekerij maar het lukt niet goed om handtekeningen te verzamelen. Maar dan doet ze een erg belangrijke ontdekking, eentje dat alle plannen kan veranderen.

De verhalen over Louise en haar vrienden zijn steeds een plezier om te lezen. Arthur en Bruno kregen al een eigen boek, nu is het de beurt aan Louise. Zij lijkt de enige te zijn die bezwaren heeft tegen de kippenkwekerij die gepland wordt in hun dorp. Samen met haar vrienden zorgt zij voor een kritische noot, wat haar niet in dank afgenomen wordt door de burgemeester. Louise is een volhouder, ze geeft niet snel op. En dat zorgt ervoor dat ze haar zelfgekozen rol als superheld kan opnemen.
De tekst is vlot vertaald en zit vol leven, met boeiende dialogen die soms van de hak op de tak springen maar daardoor net zo echt zijn. De personages zijn karaktervol uitgewerkt en geloofwaardig, waardoor het geheel levensecht overkomt en heel boeiend blijft. De mooie combinatie van actie,  rustgevende ontmoetingen en humor zorgt voor een vlot verhaal waar je volledig kan in wegduiken. Het is een speels en aantrekkelijk boek, een realistisch verhaal met een mysterieus tintje voorzien van expressieve illustraties.
Een sterke aanrader, net als de verhalen over Louise’s vrienden Bruno en Arthur!

Mik Ghys - juni 2019

Zoek op bib.be

Auteur
Håkon Øvreås   

Illustrator
Øyvind Torseter

Uitgeverij
Querido   


Jaartal
2019

ISBN
9789045122861

Aantal pagina's
195

Prijs
€16,99


Vertaald uit
Noors

Originele titel
Blåse

Vertaler(s)
Edward van de Vendel