Lou op weg naar school

Coverafbeelding van: Lou op weg naar school

Trefwoord(en)
verkeer
schooluitstap
diversiteit

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

Lou gaat voor de eerste keer op schoolreis. Zijn papa brengt hem naar school. Onderweg geeft Lou papa een hand, want het kan gevaarlijk zijn op straat. Wanneer ze de straat oversteken kijken ze goed naar links en naar rechts. Onderweg zien ze de bakker, een hondje dat kaka doet, de vuilniswagen, de postbode, de brandweer die een poes uit een boom haalt en stratenmakers die een put hebben gemaakt in het voetpad. Wanneer iedereen op de speelplaats aangekomen is, kan de bus vertrekken. Het wordt een fijne dag op de boerderij.

Dit verhaal geeft een mooi beeld van een diverse samenleving. De mensen die Lou ziet op straat of die in zijn klas zitten weerspiegelen de diversiteit in hun eigen leefwereld. De wandeling die Lou maakt naar school biedt ook veel herkenning, met hier en daar een duidelijke tip over de veiligste manier om naar school te gaan. Daarom sluit dit boek perfect aan bij de leefwereld van kleuters.
Het uitgangspunt van dit boek is dat iedereen anders is. Er hoort ook een educatief pakket bij dat voldoet aan meer dan zeventig procent van de ontwikkelingsdoelen van het Vlaamse kleuteronderwijs.(www.schooluitdeksat.be) Diversiteit is er overal impliciet in aanwezig.
Een educatief voorleesverhaal met achteraan nog een zoekplaat en enkele spelletjes.

Mik Ghys - december 2016

Zoek op bib.be

Auteur
Kathleen Amant   

Illustrator
Kathleen Amant   

Uitgeverij
Clavis   


Jaartal
2016

ISBN
9789044829143

Aantal pagina's
33

Prijs
€14,95