Lottie Luna en het maanlichtfeestje

Coverafbeelding van: Lottie Luna en het maanlichtfeestje

Trefwoord(en)
jarig
verrassing
pesten

Genre
leesboek

Vanaf
8 jaar

Lottie Luna is een kleine weerwolf. Samen met haar familie woont ze in kasteel Draka, want sinds zes maanden zijn haar ouders koning en koningin geworden. Maar Luna wil gewoon zijn en naar school kunnen zonder bekend te zijn. Daar heeft ze 2 beste vrienden, Marion en Wilf. Wanneer ze hoort dat Marion bijna jarig is, wil ze haar uitnodigen voor een concert. Maar Marion kan die dag niet omdat ze bij haar oma haar verjaardag moet vieren. Lottie bedenkt een nieuw plan. Ze wil een bekende muziekgroep laten optreden op een verrassingsfeestje voor Marion. Samen met Wilf maakt ze plannen. Maar Marion merkt dat ze een geheim hebben voor haar en voelt zich buitengesloten. Kan Lottie hun vriendschap nog redden?

Lottie is een weerwolfje met speciale krachten, die dikwijls handig van pas komen. Maar eigenlijk wil ze liever een gewoon weerwolfje zijn, naar school gaan en vrienden hebben. Gelukkig heeft ze die superkrachten, zodat ze speciale avonturen kan beleven, die haar belevenissen voor de lezer boeiend maken.
De tekst leest vlot en is voorzien van expressieve zwart-wit illustraties. Het verhaal kent een voorspelbaar verloop dat ingevuld wordt met grappige en spannende situaties. Ook gevoelens zitten verwerkt in de vele gebeurtenissen. De boodschap is ook duidelijk: pesten mag niet en vriendschap overwint alles.
Een vrolijk tussendoortje voor de liefhebbers van verrassingsfeestjes en weerwolfjes.

Mik Ghys - juni 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Vivian French   

Illustrator
Nathan Reed   

Uitgeverij
HarperCollins   


Reeks
Lottie Luna

Jaartal
2020

ISBN
9789402706673

Aantal pagina's
127

Prijs
€15,50


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Lottie Luna and the Twilight Party

Vertaler(s)
Sofia Engelsman