Losgeld – Bodyguard, deel 2

Coverafbeelding van: Losgeld – Bodyguard, deel 2

Trefwoord(en)
thrillers
gijzeling
piraten
beschermen
vriendschap

Genre
leesboek

Vanaf
14 jaar

Na zijn succesvolle eerste opdracht moet Connor aan de slag bij een Australische mediamagnaat, Maddox Sterling. Samen met Ling – ook een lid van het team – gaan ze aan boord van het luxejacht van Sterling om er de tweeling van de man te beschermen. Deze meisjes willen echter plezier maken tijdens hun vakantie en maken het Connor en Ling niet gemakkelijk. Als ze over de Indische Oceaan varen krijgen ze te maken met Somalische piraten. Die kapen het luxejacht en eisen een gigantisch losgeld. Kan Connor uit hun handen blijven? Zal hij de meisjes kunnen bevrijden? De tijd dringt want de piraten willen de bemanning één voor één vermoorden.

Dit is het tweede deel uit de reeks ‘Bodyguard’ waarin jonge tieners als ‘buddyguard’ andere tieners beschermen zonder op te vallen als echte bodyguard. Net als in het eerste deel loopt één en ander mis en krijgt de buddyguard alle mogelijke problemen en gevaren voorgeschoteld die hij/zij moet zien te counteren om zijn beschermelingen van erger te vrijwaren.
De auteur laat zijn personages gebruik maken van alle mogelijke nieuwste elektronische technologieën. Ook het verhaal zelf is erg hedendaags. De jongeren worden herkenbaar beschreven en hun gesprekken komen vlot over, zoals de tweeling die naar een feest op het strand wil, wil gaan shoppen of zonnebaden. De piraten van dienst worden eveneens erg realistisch beschreven en hun acties komen erg geloofwaardig over. Deze elementen zorgen voor heel wat spanning die de lezer geboeid houden. Ergens zit er een vreemde plotwending in het verhaal, maar dat mag het leesplezier niet drukken.
Het verhaal wordt door de auteur verteld vanuit het standpunt van verschillende personages, waardoor de lezer meer weet dan de personages zelf. De korte hoofdstukken maken het lezen erg gemakkelijk en zorgen ervoor dat de lezer telkens verder wil lezen.
Geen diepgravende literatuur maar goede ontspanning met veel leesplezier. Ideaal als vrijetijdslectuur.

Pol Van Damme - juni 2016

Zoek op bib.be

Auteur
Chris Bradford   

Uitgeverij
Van Goor   


Jaartal
2016

ISBN
9789000349036

Aantal pagina's
356

Prijs
€17,99