Logboek van tot nu toe onbekende dieren

Coverafbeelding van: Logboek van tot nu toe onbekende dieren

Trefwoord(en)
fantasie
dieren

Genre
informatief

Vanaf
9 jaar

Vijfentwintig ‘dieren’ staan één voor één afgebeeld op een volledige linker pagina, terwijl op de rechter pagina informatie over het ‘dier’ wordt gegeven, nog aangevuld met kleinere illustraties, schema’s, vlekken en dergelijke. De teksten staan in een soort getypte letter of geschreven tekst, al dan niet op ‘ingekleefde’ stukjes papier.

Het boek is opgevat als een schrift waarin iemand een hele verzameling dieren heeft samengebracht met de nodige informatie erbij. Een beetje zoals men een herbarium aanlegt. Om het effect van zulk schrift nog meer te benadrukken zijn er stukjes papier ‘ingeplakt met plakband’ (maar niet echt) waarop nog een kattebelletje over het voorgestelde dier staat, zijn er ‘vlekken’ op het papier of staat er iets bij geschreven of aangeduid.
De auteur heeft zich uitgeleefd om de ‘dieren’ samen te stellen uit een bestaand voorwerp, aangevuld met getekende of geschilderde poten, vleugels of snavels. De informatie over deze ‘dieren’ is humoristisch en vertelt eigenlijk weinig over het ‘dier’ maar is grappig om te lezen. Hier en daar geeft de auteur iets mee over haar kijk op de wereld. Het blijft allemaal heel erg luchtig.
Bijzonder leuk om met kinderen te bekijken en lezen. Het kan hen inspireren om zelf creatief aan de slag te gaan om nog andere ‘onbekende dieren’ samen te stellen, er een naam voor te verzinnen en informatie over te bedenken.

Pol Van Damme - juni 2019

Zoek op bib.be

Auteur
Sylvia Weve   

Illustrator
Sylvia Weve   

Uitgeverij
Hoogland & Van Klaveren   


Jaartal
2019

ISBN
9789089672629

Aantal pagina's
52

Prijs
€16,95