Lodewijk I, koning der schapen

Coverafbeelding van: Lodewijk I, koning der schapen

Trefwoord(en)
schapen
koningen
baas spelen

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

Op een stormachtige dag waait een papieren kroon zomaar op de kop van schaap Lodewijk. Daardoor voelt hij zich meteen een koning. Zo is hij Lodewijk I, koning der schapen. Hij wil een scepter om te regeren (een takje) en een troon om recht te spreken (op een boomtak). Hij bedenkt nog veel meer koninklijke zaken en zijn fantasie slaat steeds meer op hol. Hij laat andere schapen zijn koninklijke tuinen verzorgen en beroemde artiesten mogen voorstellingen geven in zijn paleis. Hij gaat zo op in zijn fantasie dat de storm zijn kroon weer wegblaast. Zo wordt Lodewijk I weer een gewoon schaap. Tot er een ander dier opduikt met de kroon op zijn kop.

Koning worden en al je wensen laten uitkomen, daar droomt Lodewijk van. Zijn dromen zijn fantasievol. Ze beginnen voorzichtig, met een scepter en een troon, en worden dan steeds grootser. De illustraties over een dubbele bladzijde nemen je mee in die droomwereld, zo kan je helemaal meeleven met die dromen. Tot hij overdrijft, waarna gelukkig de kroon wegwaait. De slotprent zorgt echter voor een pittige verrassing. Wat gaat er nu gebeuren?
Het contrast tussen de koning en zijn onderdanen komt knap in beeld, waarbij vooral de onderdanigheid van de schapen opvalt. Een vrolijk prentenboek.

Mik Ghys - september 2016

Zoek op bib.be

Auteur
Olivier Tallec   

Uitgeverij
De Vier Windstreken   


Jaartal
2016

ISBN
9789051165517

Aantal pagina's
33

Prijs
€14,50


Vertaald uit
Frans

Originele titel
Louis Ier – Roi des moutons

Vertaler(s)
M.E. Ander