Loco Bambino: Uk & Puk pakket spelen & leren

Coverafbeelding van: Loco Bambino: Uk & Puk pakket spelen & leren

Trefwoord(en)
spelen
oefenen
tellen
rijmen

Genre
spel

Vanaf
3 jaar

Bij Loco draait alles om spelend leren. Met een handige basisdoos en een werkboekje naar keuze kan je onmiddellijk aan de slag. Door de opdrachten te volgen en de stenen te plaatsen oefent een kleuter al doende enkele begrippen. Nadien kan hij zelf kijken of de opdrachten juist uitgevoerd zijn door de basisdoos om te draaien en het gevormde patroon op de achterkant van de stenen te controleren.
In dit pakket staat de figuur Puk centraal. Voor veel kleuters is Puk geen onbekende. In de doos van Uk & Puk vind je een informatiebrochure over Loco, een basisdoos en 2 werkboekjes waarmee je onmiddellijk aan de slag kan. In het eerste boekje gaat Puk vooral tellen. Maar ook andere oefeningen komen aan bod, zoals schaduwen herkennen, puzzelen, spiegelbeelden zoeken of dezelfde stukjes herkennen. In het tweede boekje worden de teloefeningen vervangen door rijmwoorden zoeken. Daar wordt vooral ingezet op woordenschat omdat je al de getoonde woorden moet kennen vooraleer je kan zeggen welke woorden rijmen. De andere spelletjes zijn vergelijkbaar met die van boekje 1. Beide laten kleuters logisch denken en zichzelf controleren.
Naast de oefenboekjes in deze doos zijn er nog veel losse boekjes verkrijgbaar, sommige zelfs met bekende personages zoals Nijntje of RomPomPom. Met de boekjes die in dit pakket ingesloten zitten kan je natuurlijk al onmiddellijk aan de slag. Ideaal om spelenderwijs bij te leren, op school of thuis. Na 50 jaar blijft Loco nog steeds een fijne manier om iets bij te leren.

Mik Ghys - maart 2021

Zoek op bib.be

Illustrator
Marjolein Krijger   

Uitgeverij
Zwijsen   


Reeks
Loco

Jaartal
2021

ISBN
9789048740307

Aantal pagina's
68

Prijs
€27,50