Lock down

Coverafbeelding van: Lock down

Trefwoord(en)
vriendschap
wraak
verraad
spanningen
chantage

Genre
leesboek

Vanaf
14 jaar

Drie vrienden, Lotus, Nova en Vin, trekken zich terug in een boerderij in een bos om zich ongestoord te kunnen voorbereiden op hun eindexamens. Ze laten bewust telefoons en dergelijk thuis om niet gestoord te worden. Maar al snel merkt Lotus dat ze niet alleen zijn. Ze voelt zich begluurd vanuit het bos. Er is iemand die hun geheimen kent en die uit is op wraak.

Dit verhaal speelt zich op twee verschillende tijdsdelen af. Er is het heden waarin het verhaal verteld wordt vanuit het standpunt van Lotus, in de ik-vorm. En waarin de lezer dus ook in het ongewisse blijft over wie het op hen voorzien heeft. Er is een tweede verhaallijn, die telkens op een grijzige achtergrond staat en die verhaalt wat er bij een ander personage gebeurt, eveneens in de ik-vorm maar zonder dat de lezer weet wie dat is. Zeker in het begin van het verhaal. En tussendoor staan er ook nog korte stukjes in een grotere letter die gedachten weergeven van een eveneens onbekend personage. Langzaam evolueert het verhaal naar een soort finale waarin alle elementen samenkomen en het duidelijk wordt wat er zich afspeelt. Maar ook wat er zich in het verleden heeft afgespeeld tussen personages. En dat is een kluwen van geheimen, stilzwijgen, pesten en gepest worden, overspel en chantage. Al deze elementen spelen een rol in het geheel van het verhaal.
Toch zitten er enkele elementen in het verhaal waarbij de lezer – naar het slot van het verhaal toe – zich wel bedenkingen maakt. Zeker wat betreft het realistische gebeuren van het geheel.
Goed voor een tijd ontspannen leesplezier.

Pol Van Damme - december 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Maren Stoffels   

Uitgeverij
Leopold   


Jaartal
2021

ISBN
9789025881559

Aantal pagina's
182

Prijs
€14,99