Lizzie en de wolk

aanrader Coverafbeelding van: Lizzie en de wolk

Trefwoord(en)
wolken
opgroeien
relaties
zorgen voor elkaar
fantasie

Genre
prentenboek

Vanaf
5 jaar

De Canadese broers Terry, Eric en Devin Fan – The Fan Brothers – schreven en illustreerden reeds verschillende prentenboeken waarbij verwondering, fantasie, humor en schoonheid telkens hand in hand gaan. Ook deze keer weer verrassen ze ons met dit originele prentenboek met een hoog wishful thinking-gehalte.
Het was zaterdag en dus ging Lizzie met haar ouders naar het park waar telkens heel wat te beleven viel. Deze keer viel haar oog op de wolkenverkoper. Zij koos de gewoonste wolk en ging er blij mee naar huis. Zoals het blaadje met de instructies haar voorschreef, verzorgde ze de wolk opperbest. Ze noemde hem Milo. Dat was instructie nummer 1. Ze gaf hem elke dag voorzichtig water en liet hem daarna haar planten beregenen. Ze ging vaak met hem wandelen en als het regende liet ze hem aan een touwtje naar buiten vliegen. Lizzie en de wolk waren onafscheidelijk. Maar Milo groeide en werd te groot voor haar kamer. Wat nu?…

Dit verhaal over een originele en fijne relatie en over zorgzaamheid voor elkaar pakt je helemaal in. De boodschap over loslaten, hoe innig de band ook is, creëert stof tot reflectie en gesprek.
Het verhaal wordt verteld met karige maar juist gekozen woorden die veel ruimte laten voor je eigen verbeelding.
Maar nog pakkender zijn de kleurrijke, sfeervolle prenten vol details waarin de makers zich weer tonen  van hun beste kant. Uit alles blijkt hun liefde voor vakmanschap en stijl. Elke prent, of het nu een weids zicht is of een close-up, een geheel of een detail, de sfeer en de expressie spreken telkens boekdelen en komen bij je naar binnen. Hoe onder de wolk een parapluutje nodig kan zijn, hoe soms subtiel een regenboog verschijnt, de schattige gele laarsjes van Lizzie, de portretten aan de muur, de stad vol winkels en bedrijvigheid, en veel meer, alles is uitgewerkt met liefde en veel zorg en daar kunnen wij als lezer/kijker alleen maar diep van genieten. Vandaar een terechte aanrader!
En u weze gewaarschuwd: na dit verhaal zal elke wolk die je ziet niet meer dezelfde zijn…

Eric Vanthillo - april 2024

Zoek op bib.be

Auteur
The Fan Brothers   

Illustrator
The Fan Brothers   

Uitgeverij
Leopold   


Jaartal
2024

ISBN
9789025885700

Aantal pagina's
54

Prijs
€17,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Lizzy and the Cloud

Vertaler(s)
Studio Bos