Lilah onderweg

aanrader Coverafbeelding van: Lilah onderweg

Trefwoord(en)
vluchtelingen
gezin
liefde
fantasie

Genre
prentenboek

Vanaf
5 jaar

Op een vroege ochtend ‘met de kleur van perziken’ vertrekken mama, papa en de kleine Lilah naar Baba. Waar dat is, is voor de kleine Lilah een raadsel, maar ze weet wel dat het ver weg is. De tocht zal dus een hele tijd duren. En dan ook nog zonder pop, want die zijn ze thuis vergeten. Het zit Lilah niet mee. Al een geluk is er de onophoudelijke warme liefde van papa en mama en de bloemetjessjaal die steeds troost en warmte biedt.
Eerst moeten ze heel ver wandelen, tot voorbij de bergen. Dankzij die sjaal van mama lukt dat best. Dan gaat de reis verder met de bus tot aan de haven, waar een boot op hen wacht. Als ze weer aan land zijn, volgt terug een lange tocht de heuvel op langs weilanden met fruitbomen, langs een dorp waar ze op de markt wat eten kunnen kopen en langs een riviertje in de velden. Slapen kunnen ze in een schuurtje en daarna kunnen ze verder. Tot bij … Babaaaa!…

Dieltiens schreef met lekkere volzinnen een verhaal dat zich perfect laat voorlezen. Door de ogen van het kind beschrijft zij de lange reis. Met hier en daar wat poëtische bewoordingen en veel emoties tussen de woorden door maakt zij deze voelbaar voor de lezer/toehoorder. Zij beschrijft een realiteit vanuit een positief wereldbeeld, wat deugd doet.
De paginagrote, kleurrijke illustraties van Arevik D’Or vertellen mee het verhaal door de vele details en de mooie sferen. Zij tekent en schildert knappe taferelen die balanceren tussen realistisch en naïef en verbeeldt zo een wereld vol emotie en herkenbaarheid.
Tekst en prenten samen vormen, mede dankzij het grote formaat (34cm x 24cm) en de uitgekiende vormgeving van Charlotte Fraeye, een geheel dat je aandacht verdient. Vele heerlijke kijk- en (voor)leesmomenten verzekerd hiermee, alsook stof tot gesprek en verdieping.
Een knap werk, zeker in deze tijden waarin dagelijks vluchtelingen onderweg zijn.
Daarom een aanrader!

Eric Vanthillo - januari 2022

Zoek op bib.be

Auteur
Kristien Dieltiens

Illustrator
Arevik d’Or   

Uitgeverij
De Eenhoorn   


Jaartal
2021

ISBN
9789462915923

Aantal pagina's
38

Prijs
€17,95