Lievelingsverdriet

Coverafbeelding van: Lievelingsverdriet

Trefwoord(en)
afscheid
verdriet
missen
rouwen

Genre
prentenboek

Vanaf
3 jaar

Op een dag vertrokken twee ezels op reis. Onderweg genoten ze van de omgeving en van elkaar. Tot op een dag één ezel neervalt, dood. De andere ezel huilt lang en merkt dan dat zijn vriend in een kei veranderd is. Hij legt de kei in een mand en draagt die op zijn rug. Zo gaat hij alleen verder, met die zware steen. De eerste dagen is hij verdrietig, bang en boos. Door het gewicht kan hij bijna geen poot verzetten. Na een tijdje begint de ezel te praten tegen de kei. Over vroeger en over hen samen. Daardoor voelt hij zich minder verdrietig en alleen. Op een dag voelt hij geen gewicht meer op zijn rug. De kei is verdwenen, er ligt een diamant in de mand. Het verdriet van de ezel is veranderd in een kostbare schat.

Op een vertederende manier wordt hier een rouwproces beschreven. De kleine ezel heeft eerst veel verdriet en sleurt een zware kei mee. Die wordt lichter door te praten over vroeger, en door fijne herinneringen. En op een dag is de kei verdwenen en blijft er een diamant over. Die kan af en toe nog wat prikken, maar wordt bewaard in het hart.
Door het lieftallige ezeltje komt het verhaal mooi tot leven. En ook de onderliggende boodschap. Door dit verhaal voor te lezen, kan er met kleuters (en grotere kinderen) gepraat worden over verdriet, rouwverwerking en hoe mooie herinneringen je opnieuw kracht kunnen geven om verder te gaan.
Een hoopvol verhaal over het verwerken van een afscheid.

Mik Ghys - juni 2023

Zoek op bib.be

Auteur
Thaïs Vanderheyden   

Uitgeverij
De Limonadefabriek   


Jaartal
2023

ISBN
9789463889414

Aantal pagina's
25

Prijs
€17,99