Liegebeest – Rotschool, deel 3

Coverafbeelding van: Liegebeest – Rotschool, deel 3

Trefwoord(en)
school
broers
pesten
humor

Genre
leesboek

Vanaf
10 jaar

Georgia’s broer Rafe heeft op school voor heel wat problemen gezorgd. Nu is het haar beurt om naar die school te gaan maar ze is ervan overtuigd dat ze het er prima zal doen. Ze had in de lagere school steeds prachtige cijfers en wil dat ook zo houden. Ze sluit zelfs een weddenschap af met Rafe, die is er immers zeker van dat het haar zal tegenvallen op school. Tot haar grote verrassing krijgt Rafe gelijk. Vanaf de eerste dag wordt ze gepest en krijgt ze van de leerkrachten geen eerlijke kans. Ze laat echter de moed niet zakken en probeert op alle mogelijke manieren te bewijzen dat ze anders is dan Rafe.

Na de hilarische belevenissen van Rafe is nu zijn zus aan de beurt. Geregeld geeft Rafe commentaar of maken ze ruzie, maar op bepaalde momenten toont hij dat hij toch wel geeft om zijn zus. Wat haar raakt en toch wel sterker doet geloven in zichzelf. Uiteraard worden de belevenissen van Georgia erg overdreven voorgesteld, om het geheel humoristischer te maken. Zo is het enige meisje dat haar vriendin wil zijn het grootste buitenbeentje van de school. De schoolse gebeurtenissen zijn herkenbaar maar worden sterk uitvergroot.
Alle gebeurtenissen werden ruim voorzien van grappige, stripachtige illustraties. Die vormen samen met de vlotte tekst een grappig geheel.
Een vrolijk en speels verhaal voor de fans van Rafe en iedereen die van humor op school houdt.

Mik Ghys - februari 2019

Zoek op bib.be

Auteur
James Patterson   
Lisa Papademetriou   

Illustrator
Neil Swaab   

Uitgeverij
Clavis   


Reeks
Rotschool

Jaartal
2018

ISBN
9789044828733

Aantal pagina's
285

Prijs
€17,95


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Middle School. Big Fat Liar

Vertaler(s)
Maria Roovers