Liefde zit in de kleine dingen

Coverafbeelding van: Liefde zit in de kleine dingen

Trefwoord(en)
liefde

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

Klein en Groot houden van elkaar. Heel veel. Ze houden van elkaar tot aan de hoogste boom. Tot in het diepste van de zee. En helemaal tot aan de maan, en weer terug. Voor altijd. Want liefde is geweldig. En vooral: liefde zit in kleine dingen: elkaars hand vasthouden, een kopje thee met z’n twee, een liedje zingen om de ander op te vrolijken, lieve briefjes, een welterustenkusje. Kusjes zijn fijn, knuffels ook. Liefde zit zelfs in een magisch woord na een ruzie. Liefde is nog zoveel meer…

Dit vertederende prentenboek loopt over van liefde. En dan vooral liefde in kleine dingen. Want daar draait het allemaal om, om al de kleine manieren om liefde te tonen.
De personages konden haast niet meer tegengesteld zijn: een kleine mens tegenover een grote beer. En toch, net daardoor is hun liefde nog straffer. Ze tonen samen hoe liefde in kleine dingen zit, door hun gedrag verklaren ze het woord ‘liefde’. Dat wordt door de illustrator prachtig in beeld gebracht door het gebruik van zachte kleuren en duidelijke personages, zonder afleiding van een decor. De tekst is eerder een basisdialoog tussen Groot en Klein die de de voorlezer de kans geeft om aan te vullen naar zijn eigen gevoel.
Een warm en liefdevol voorleesverhaal.

Mik Ghys - oktober 2023

Zoek op bib.be

Auteur
Stella J. Jones

Illustrator
Jane Massey   

Uitgeverij
Veltman   


Jaartal
2023

ISBN
9789048321230

Aantal pagina's
33

Prijs
€13,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Love is in the Little Things

Vertaler(s)
Ellen Hosmar
Vitataal