Lief meisje kwaad bloed

Coverafbeelding van: Lief meisje kwaad bloed

Trefwoord(en)
detective
zoektochten
dorp
spanning
vermist

Genre
leesboek

Vanaf
15 jaar

Pip is geen detective meer. De moordzaak die ze een jaar voordien oploste, ligt achter haar. De podcast die ze daarover had, werd gretig beluisterd.
Als een vriend van haar, Jamie, vermist raakt en de politie geen actie onderneemt, komt Pip toch weer in actie. Ze ontrafelt stukje bij beetje wat er met Jamie gebeurd is. Daarbij stuit ze op een duister geheim. Zal ze Jamie terugvinden voor het te laat is?

Dit boek is het vervolg op ‘Moordgids voor lieve meisjes’. Het verhaal is wel apart te lezen, al zijn er heel wat verwijzingen naar het vorige verhaal.
Het verhaal wordt door de auteur verteld vanuit het standpunt van Pip. Voor haar onderzoek interviewt ze een aantal mensen. Die interviews staan apart en in een kleinere letter. Ook haar bevindingen die ze op haar computer noteert staan apart in deze kleinere letter.
Doordat de hele setting uitgebreid in beeld wordt gebracht, duurt het even vooraleer er spanning en vaart in het verhaal komt. De lezer moet wel even doorzetten om helemaal in het verhaal te komen.
De verschillende personages zijn reeds beschreven in het eerste verhaal en daar bouwt de auteur dus op voort. Wie het eerste deel niet gelezen heeft, mist dus enkele elementen. Al is dat niet onoverkomelijk voor dit verhaal.
Een detectiveverhaal dat gebruik maakt van de moderne sociale media als podcasts, Instagram…
Een uitgebreide zoektocht naar een vermist persoon, met een verrassende ontknoping. Voor een hele tijd ontspannen leesplezier.

Pol Van Damme - april 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Holly Jackson

Uitgeverij
Volt   


Jaartal
2021

ISBN
9789021425368

Aantal pagina's
425

Prijs
€15,00


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Good Girl, Bad Blood

Vertaler(s)
H.C. Kaspersma