Licht uit, spot aan! – Achter de schermen bij het Royal Opera House

Coverafbeelding van: Licht uit, spot aan! – Achter de schermen bij het Royal Opera House

Trefwoord(en)
opera
theater
ballet
Londen

Genre
informatief

Vanaf
5 jaar

Voor de jonge liefhebber van opera en ballet is er dit prentenboek vol sfeer dat je meeneemt achter de schermen van het Royal Opera House in London.
Figaro, de kat van het huis, gidst je rond in gans het gebouw, een half uur voor het doek opgaat voor de opvoering van ‘De notenkraker’.
Je komt overal in het gebouw en maakt de nervositeit mee van de medewerkers. Van de grootste solisten op het podium tot de assistenten in de coulissen of de medewerkers in de loges en meer. De kostuumafdeling, het atelier van de pruiken- en hoedenmakers, de spitzenkamer, het decoratelier, de wapenkamer, de balletstudio, de orkestbak, het zijtoneel, en alle andere plekken in dit majestueuze gebouw. En dan… kan de show beginnen.
De vlotte tekst geeft boeiende info over het wel en wee bij een productie op maat van het jonge doelpubliek en is doorspekt met vele leuke weetjes over diverse producties.
Wat het meest opvalt zijn de geromantiseerde prenten van Lauren O’Hara. Zij tekent en schildert realistische taferelen in zachte kleuren die het geheel verheerlijken als een plek waar het fijn vertoeven is.

Eric Vanthillo - augustus 2023

Zoek op bib.be

Auteur
Thames & Hudson Ltd

Illustrator
Lauren O’Hara   

Uitgeverij
Lemniscaat   


Jaartal
2023

ISBN
9789047714705

Aantal pagina's
40

Prijs
€14,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Curtains up!

Vertaler(s)
Johanna Rijnbergen