Liberty

Coverafbeelding van: Liberty

Trefwoord(en)
avontuur
spionage
verliefd

Genre
leesboek

Vanaf
15 jaar

De ouders van Paige Nolan zijn verdwenen in het Midden-Oosten en niemand weet of ze nog in leven zijn. Paige is super intelligent, spreekt meerdere talen en is een kei in gevechtssporten. Zij wordt als spion uitgestuurd om een ‘klokkenluider’ in Rusland op te zoeken om hem zijn geheim te ontfutselen. Als het haar lukt zal het onderzoek naar haar ouders worden heropend.

Het verhaal wordt verteld door Paige, alsof ze het tegen de lezer zelf vertelt. Ze spreekt de lezer(es) rechtstreeks aan in de jij-vorm. De lezer is best op de hoogte van een aantal films en liedjes want Paige verwijst er heel regelmatig naar om een bepaalde situatie of gebeurtenis te verduidelijken. Het verhaal speelt in het heden en er worden een aantal personen in vernoemd die nu in de aandacht staan of belangrijk zijn. Vraag is of dat binnen afzienbare tijd nog zo is en of het verhaal dan nog overeind blijft. Paige is erg vol van zichzelf en probeert de mensen waarmee ze in contact komt met veel ironie te overbluffen. Of haar fantasie gaat met haar en de situatie op de loop. Dat geeft grappige gesprekken tot gevolg. Het verhaal leest heel vlot en de gebeurtenissen volgen elkaar in snel tempo op. Maar het blijft altijd erg luchtig, zelfs als Paige in een vuurgevecht terechtkomt.
Een opgewekt verhaal over een doortastend meisje dat de wereld naar haar hand probeert te zetten. Goed voor een hele tijd ontspannen leesplezier.

Pol Van Damme - maart 2018

Zoek op bib.be

Auteur
Andrea Portes   

Uitgeverij
HarperCollins   


Jaartal
2018

ISBN
9789402700527

Aantal pagina's
318

Prijs
€15,00


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Liberty

Vertaler(s)
Angelique Verheijen