Levensgif – De demonen van Dalca, deel 3

Coverafbeelding van: Levensgif – De demonen van Dalca, deel 3

Trefwoord(en)
vampiers
goed en kwaad
avontuur

Genre
leesboek

Vanaf
13 jaar

Maikel trekt vanuit Roemenië naar Avignon. Hij doet dat in het gezelschap van de vampierenjagers Victor en zijn dochter Joanna. Ook zijn eigen vader, Georg Dalca, die hij pas heeft teruggevonden, reist mee. Ze moeten op zoek naar het Manuscript van de Ondoden om een definitieve remedie te vinden tegen het vampirisme. Daarvoor reizen ze eerst langs Venetië waar een vriend van Georg hen kan helpen. Het blijkt een vampier te zijn! Eenmaal in Avignon moeten ze de Michielsorde zien te vinden die het Manuscript bewaart en bewaakt. Maar meestervampier Gabor Helinka zit hen op de hielen. De tijd dringt.

Dit is het derde deel van de Demonen van Dalca waarin Maikel met zijn vrienden voorgoed met de vampiers willen afrekenen. Het eerste deel van het verhaal kabbelt eerder rustig verder, zonder al te veel problemen of bedreigingen. Maikel ontdekt enkele bijzondere gaven die hij blijkt te hebben en moet die onder de knie zien te krijgen. Hun zoektocht naar het Manuscript leidt hen via Venetië naar het zuiden van Frankrijk, in de buurt van de Pont du Gard. Het lijkt soms eerder op een toeristisch uitstapje. Pas als de leden van het groepje opsplitsen om de nodige elementen bij elkaar te krijgen om het Manuscript te vinden, wordt de spanning opgedreven. Het verhaal voert tot een ultieme krachtmeting tussen de vampiers en de vampierjagers. Daar komt zelfs een stuk psychologische oorlogvoering aan te pas waarbij Maikel zijn mentale kracht meer dan nodig heeft. Een romantisch element mocht niet ontbreken en draagt zo bij tot de spanning in het verhaal.
Het verhaal kan niet apart worden gelezen van de eerste twee avonturen van Maikel. In ‘Nachtwild’ en ‘Bloedlijn’ worden de verhaallijnen uitgezet en die vervolgen in dit deel.
Het verhaal leest vlot en de jongeren worden herkenbaar beschreven. De dialogen zijn realistisch en de bovennatuurlijke gebeurtenissen komen geloofwaardig over.
Samen met de twee eerste delen goed voor een hele tijd ontspannen spannend leesplezier.

Pol Van Damme - december 2016

Zoek op bib.be

Auteur
Johan Vandevelde   

Uitgeverij
Van Halewyck   


Reeks
De demonen van Dalca

Jaartal
2016

ISBN
9789461315342

Aantal pagina's
312

Prijs
€14,95