Lemony Snickets afschuwelijke avonturen: Het treurige tweede boek

aanrader Coverafbeelding van: Lemony Snickets afschuwelijke avonturen: Het treurige tweede boek

Trefwoord(en)
avontuur
weeskinderen
humor
reptielen

Genre
leesboek

Vanaf
11 jaar

In dit vervolg op het eerste ellendige boek waarin de Baudelaire wezen maar net wisten te ontsnappen aan de verschrikkelijke graaf Olaf, lijken de drie kinderen eindelijk een veilige thuis gevonden te hebben bij hun nieuwe voogd: dr. Montgomery Montgomery, herpetoloog. En hoewel zo’n naam misschien grappig lijkt, en leuk om grapjes mee uit te halen, is het dat uiteraard niet, net zomin als oom Monty’s lot in dit treurige tweede boek. Ook dit keer krijgen Violet, Klaus en Roosje een vloedgolf aan pech over zich heen en moeten ze wederom graaf Olaf proberen te ontmaskeren – die hen deze keer probeert te ontvoeren vermomd als oom Monty’s nieuwe assistent, Stefano – en natuurlijk enkel uit is op het familiefortuin van de Baudelaires. Maar dan moeten ze wel eerst alle onbenullige volwassenen die hun pad kruisen weten te overtuigen…

Het tweede boek uit deze reeks leest net als het eerste ellendige boek erg vlot en leuk weg. Nog meer dan in het eerste boek, raak je betrokken bij het lot van de Baudelaire wezen en dit keer ook hun voogd, de gezellige en goedlachse dr. Montgomery Montgomery, die ze al snel oom Monty mogen noemen (hoewel die eigenlijk de broer van de vrouw van de neef van hun overleden vader is, en dus technisch gezien niet hun oom). Hun oom Monty is een herpetoloog, wat betekent dat Violet, Klaus en Roosje dit keer terecht komen in een groot majestueus huis met een grote glazen slangenserre vol met wonderbaarlijke wezens, zoals een dikke pad met vleugels op zijn rug, een tweekoppige hagedis met felgele strepen op zijn buik, of de Ongelooflijk Dodelijke Gifadder. Al snel voelen de Baudelaire kinderen zich thuis bij hun oom Monty, vooral met het spannende vooruitzicht om met hem op expeditie te gaan naar het verre Peru. Het is dan ook als lezer licht beklemmend wanneer de verteller geen doekjes windt om de onvermijdelijke en razendsnel naderende wending van het verhaal. Zelfs de achterflap liegt er niet om: Beste lezer, als je houdt van verhalen die goed aflopen, lees dan maar iets anders! Laat je niet misleiden door het vrolijke begin van dit boek, want dan kom je bedrogen uit.
Voor lezers dus die houden van spannende en meeslepende verhalen. De meer fijngevoelige lezer kiest beter een ander boek op deze website ;)

Elise Cools - augustus 2018

Zoek op bib.be

Auteur
Lemony Snicket   

Illustrator
Brett Helquist   

Uitgeverij
Lannoo   


Reeks
Lemony Snickets afschuwelijke avonturen

Jaartal
2017

ISBN
9789401444644

Aantal pagina's
183

Prijs
€9,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
A Series of Unfortunate Events- The Reptile Room

Vertaler(s)
Huberte Vriesendorp