LEGO – Waanzinnige weetjes

Coverafbeelding van: LEGO – Waanzinnige weetjes

Trefwoord(en)
speelgoed
Lego
weetjes
informatie

Genre
hobby

Vanaf
9 jaar

Het boek is opgedeeld in zes thema’s: Natuur, Voertuigen en transport, Technologie en uitvindingen, Architectuur, Ruimte en avontuur en tenslotte Minfiguren.
Elk onderwerp in een thema staat op een dubbele pagina en beschrijft een aantal LEGO-bouwsels waarbij een aantal informatieve weetjes staan vermeld. Hetzij over het afgebeeld bouwsel, hetzij over de LEGO-blokjes zelf. De teksten zijn kort en staan in blokken bij de afbeeldingen. Die blokken staan kriskras over de pagina’s, dikwijls schuin tot zelf rond of ondersteboven, al naar gelang wat de tekst bedoelt. Op elke pagina staat ook een uitdaging naar de lezer toe om zelf aan de slag te gaan. Een index sluit het boek af.

In dit boek ontdekt de lezer de eindeloze mogelijkheden die LEGO biedt om bouwsels te maken. Het geeft echter iets meer door de informatieve weetjes die eromheen staan. Meestal worden de nummers van de LEGO-projecten vermeld zodat de geïnteresseerde lezer de projecten kan aankopen, mocht hij dat willen.
Voor de uitdagingen die telkens worden vermeld, wordt er wel van uit gegaan dat de lezer al een uitgebreide verzameling LEGO-blokken heeft.
Het boek geeft een wat overladen indruk omdat de kleurrijke pagina’s vol LEGO-bouwsels staan met daartussen de tekstblokken die dikwijls in contrasterende, felle kleuren opgemaakt zijn.
Voor elke LEGO-liefhebber een erg uitgebreide bron van ideeën om met de blokjes aan de slag te gaan en zo zijn eigen LEGO-wereld te creëren.

Pol Van Damme - december 2022

Zoek op bib.be

Auteur
diverse

Uitgeverij
Billy Bones   


Jaartal
2022

ISBN
9789030508984

Aantal pagina's
159

Prijs
€20,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Amazing but true!: fun facts about the Lego® world - and our own!

Vertaler(s)
Jurjen Tiersma