LEGO Grootse geschiedenis

Coverafbeelding van: LEGO Grootse geschiedenis

Trefwoord(en)
spelen
Lego
geschiedenis

Genre
informatief

Vanaf
6 jaar

Om een originele kijk op de geschiedenis te werpen, kan je je verdiepen in dit boek. In verschillende hoofdstukken worden belangrijke momenten uit de geschiedenis belicht. Een eerste onderverdeling gebeurt als volgt: de oude wereld, de Middeleeuwen, grote ontdekkingen, de industriële periode en de moderne wereld. Binnen elke onderverdeling komen bepaalde periodes uitgebreider aan bod zoals in de oude wereld de eerste mensen, het Oude Egypte, Oude Griekenland, Oude China en Oude Rome. De grote onderverdeling start met een tijdlijn waarop de hoogtepunten van die periode aangeduid werden. Daarna worden bepaalde momenten gedetailleerder bekeken. Met aandacht voor belangrijke bouwwerken, gereedschappen, onderdak, voertuigen en nog veel meer. In gekleurde kaders worden belangrijke momenten of mythen en legenden aangehaald.
Het speciale aan dit boek is dat alle illustraties foto’s zijn van Legobouwwerken. Of het nu de Taj Mahal is, een kamelenkaravaan of het Trojaanse paard, alles is gebouwd met Lego. Daardoor wordt hier en daar tussen de geschiedkundige info ook een bouwtip gegeven, zodat je kan zien wat je nodig hebt als je met Lego iets wil namaken. Achterin het boek is een dubbele pagina voorzien waarop handige steentjes getoond worden: algemene, voor wezens, voor gebouwen, voor voertuigen of voor decoratie. Daarna volgen de bouwinstructies voor 4 exclusieve modellen waarvan de steentjes bij dit boek verpakt zitten. Je kan er een Griekse tempel, een raketinstallatie, een wolharige mammoet en een pagode mee maken. Een woordenlijst en een index sluiten het boek af.
Voor geschiedenisliefhebbers biedt dit boek waarschijnlijk te weinig informatie, maar voor Legoliefhebbers is het een prettige manier om toch heel wat geschiedenisweetjes op te doen. De fantasievolle uitwerking in Lego van al die geschiedkundige voorwerpen prikkelt de verbeelding en stimuleert aandacht voor detail.
Een verrassende kijk op geschiedenis, vooral voor Legoliefhebbers.

Mik Ghys - oktober 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Rona Skene

Uitgeverij
Meis & Maas   


Reeks
Lego

Jaartal
2020

ISBN
9789030507536

Aantal pagina's
77

Prijs
€20,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
LEGO Epic History

Vertaler(s)
Richard Borgman